Video: Hindbærtærte
HindbærtærteKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
0
15
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
175 gram Smør
-
175 gram Hvedemel
-
3 spsk Flormelis
-
1.4 tsk Groft salt
-
2 stk Æg
-
100 gram Marcipan
-
2 tsk Citronskal
-
1.2 Citronsaft
-
50 gram Smør
-
0 Æg
-
85 gram Sukker
-
300 gram Frosne hindbær
Pynt
-
300 gram Flormelis
-
100 gram Friske bær
Tilbehør
-
2.1 deciliter Piskefløde 38%
Hindbærtærte
Tærtedej:
Tag en skål og tilføj mel, salt, æggeblommer og 3 spsk flormelis.
Smuldr smørret i og rør godt rundt til alt er blandet godt sammen.
Kom dejen i en tærteform og fordel den ud i hele fadet og tryk den godt ud.
(Brug evt. en tærteform med en løs bund. 22 cm i diameter)
Stil tærteformen med tærtedejen på køl i minimum 30 minutter.
Imens dejen er i køleskabe, forvarmes ovnen på 225 grader.
Det kan være en god ide at tage de frosne hindbær ud af fryseren et kvarter før brug, så bærrene ikke sidder sammen i klumper.
Prik bunden med en gaffel og stil den ind i midten af den forvarmede ovn.
Ovnen skrues ned på 200 grader.
Fyld:
Tag en gryde og smelt smørret, til det hele er flydende.
Sluk for gryden og lad smørret køle af.
Riv skallen på de økologiske citroner og pres saften.
Riv marcipanen groft og bland det med det smeltede smør (50 gram), æg og sukker.
Hæld din færdigblandede tærtefyld i den nybagte tærtebund og fordel de frosne hindbær i.
Sæt tærten ind i ovnen igen og bag tærten i ca. 20-25 minutter.
Sæt ovnen ned på 200 grader.
Pynt:
Du kan pynte tærten med flormelis (drys gerne flormelis gennem en si) og friske hindbær.
Tærten serveres lun med friskpisket flødeskum.
Hindbærtærte
Andre interessante opskrifter med hindbær kunne fx være hindbærsnitter eller valnødderoulade med hindbærfyld.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ananascurry
AnanascurrySkræl ananasen med en skarp kniv. Skær derefter ananasen i kvarte stykker på la...
Kylling i karry
Kylling i karrySmelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune det. Ti...
Pangasiusfilet
Steg det finthakkede løg til det er gyldent. Sammen med den finthakkede persille blandes...