Video: Gløgg
GløggKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Drik
9
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
1 flaske Rødvin
-
100 gram Rosiner
-
50 gram Mandler
-
200 ml Appelsinjuice
-
1.2 stk Appelsinskal
-
200 ml Vand
-
5 stk Hel nellike
-
5 stk Kanelstang
-
3 stk Allehånde
Gløgg
Find en stor gryde frem og kom appelsinjuice (eller friskpresset appelsinsaft, hvis du har det), den halve appelsinskal, vand, sukker, nelliker, kanelstænger og allehånde i.
Lad ingredienserne koge i ca. 30 minutter. Til sidst skal appelsinskal og de hele krydderier fiskes op fra blandingen. Dette kan du opnå nemmest ved at bruge en hulske.
Hæld rødvin i gryden og lad gløggen varme godt igennem.
Imens smuttes og hakkes mandlerne groft. Hæld både rosiner og de hakkede mandler i gløggen.
Så er din gløgg klar til at blive serveret - velbekomme!
Vidste du at...
Hvis du synes, at din juledrik skal være mere sød, så kan du evt. tilsætte lidt sukker eller mere appelsinsaft.
Der findes et hav af forskellige opskrifter på hjemmelavet gløgg, men ovenstående opskrift er både nem og overskuelig at gå i gang med. Desuden smager den helt fantastisk!
Juletid
Er du også vild med alt det, der hører til julen? Så skal du helt sikkert prøve at lave vores hjemmelavede æbleskiver, der uden tvivl vil imponere dine gæster, som kommer på julebesøg. Hvis du tilmed serverer pebernødder som en ekstra snack, så kan du næsten ikke blive mere populær.
Derudover skal du ikke snydes for vores opskrift på disse lækre klejner.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tomatdressing
Kvark og tomatjuice røres sammen med friskhakket basilikum. Pres et fed hvidløg i dressing...
Mokkamousse
Hæld sukker med vand og kaffe i en gryde. Tænd for blusset og bring det i kog. Lad sir...
Ingefærshot
1. Skræl ingefæren og skær det i skiver 2. Skær æblerne i både, fjern kernehus og halver...