Video: Brunkager
BrunkagerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
10
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
125 gram Smør
-
100 gram Sukker
-
0.25 deciliter Sirup
-
2 tsk Kanel
-
1 tsk Ingefær
-
0.5 tsk Stødt nellike
-
50 deciliter Mandler
-
50 deciliter Revet appelsinskal
-
0.5 tsk Potaske
-
250 gram Hvedemel
Sådan laver du Brunkager
Put smør, sukker og sirup i en gryde og og lad det simre ved middel varme.
Lys eller mørk sirup til brunkager ? Altid mørk. Tag gryden af varmen. Tilsæt krydderier, hakkede mandler og appelsinskal til de smeltede ingredienser.
Opløs potasken i lidt koldt vand og tilsæt det. Afkøl sirupsmassen. Ælt melet sammen med sirupsmassen. Del dejen i pølser, som lægges koldt i længere tid, gerne til næste dag.
(Du kan evt. komme dejen i fryseren ved tidspres.)
Når dejen er helt stiv, skæres den i tynde skiver.
Bag brunkagerne på en bageplade med bagepapir ved 180 grader i ca. 7 min.
Brunkager kan laves på flere måder, fx. kan de laves glutenfri.
Mange ser det som verdens bedste julekage!
Se også Brunkager fra Skeiverhuset på vores hjemmeside.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lammefilet med honningbagte forårsløg
Forårsløg og eventuelt skalotteløg, svampe og sukkerærter skylles, renses og lægges i en b...
Spaghetti bolognese
Spaghetti bologneseSvits løg og grøntsager i olie. Tilsæt oksekødet og brun det.Tilsæt 2-3...
Tigerrejer med nudler
Kog nudlerne. Pisk balsamico, chilisauce, salt, peber, sojasauce og olie samme. Hæld dr...