Video: Gammeldags æbleskiver
Gammeldags æbleskiverKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
240 gram Hvedemel
-
1.2 tsk Natron
-
1 spsk Sukker
-
1 knsp Køkkensalt
-
4 deciliter Kærnemælk
-
3 stk Æg
-
50 gram Smeltet smør
-
1 spsk Flormelis
Gammeldags æbleskiver
Hæld kærnemælk og øvrige ingredienser i et blenderglas, undtagen æggehviderne.
Blend alt i 2 min, eller du kan piske alle ingredienser til en tyk jævning.
Lad dejen hvile ½ time.
Pisk hviderne meget stive.
Vend dem ind i dejen og hæld derefter dejen i en kande.
Smelt fedtstoffet til bagning.
Varm æbleskivepanden op.
Hæld 1 stk. smeltet smør i hvert hul.
Fyld hullerne ¾ med dejen.
Bag æbleskiverne ved jævn varme.
Vend dem med en kødpind, så snart de har dannet skorpe og er lysebrune.
Der skal være så meget flydende dej, at æbleskiverne kan danne bue på den anden side.
Vend hele tiden æbleskiverne, så de bliver jævnt bagt.
Tag æbleskiverne af panden og hold dem varme.
Drys sigtet flormelis over.
Servér de gammeldags æbleskiver med syltetøj, frugtmos el. appelsinsovs, velbekomme.
Tips til servering
Du kan servere æbleskiver til mange forskellige ting. Vi kan fra vores kartotek foreslå denne lækre appelsin og kirsebærsovs eller en klassisk jordbærmarmelade.
Vidste du at:
Æbleskiver er en dansk delikatesse hovedsageligt bestående af pandekagedej, der i en æbleskivepande er bagt i kugleform. Æbleskiver nydes lune, normalt med flormelis og syltetøj og evt. et glas gløgg eller kaffe. Da fremstillingen af æbleskiver i en æbleskivepande tager relativt lang tid, er det blevet populært af købe dybfrosne æbleskiver til opvarmning i ovnen. På trods af navnet indeholder æbleskiver i dag typisk ikke æbler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med citronsmør
Kryddersmør: Citronmelisse hakkes fint og blandes med smør og citronsaft. Skal stå i køles...
Lys fond - bouillon
Samtlige grøntsager skrælles og rengøres grundigt og skylles med rent vand. Benene sættes...
Jordskokke puré
Kog jordskokkerne møre - ca.15 min. Kom dem i en skål med en lille smule af kogevandet og...