Video: Små fiskeboller
Små fiskebollerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Hvedebrød
-
600 gram Rødspættefilet
-
0.5 bdt Frisk persille
-
1 spsk Frisk koriander
-
1 spsk Citronsaft
-
1 stk Æg
-
0 Bordsalt
-
1 spsk Revet citronskal
-
8 deciliter Olie
-
0 Rasp
Skær hvedebrødet i små stykker og blød dem op i koldt vand.
Mærk med fingerspidserne på fileten, om alle ben er ude.
Fjern dem ellers med en pincet.
Skær fisken i små stykker.
Skyl persillen, ryst den tør og hak den fint.
Tryk brødet godt, purér det med fisken og citronsaften i blenderen eller med stavblenderen.
Rør ægget i massen, bland finthakket persille og koriander i.
Krydr med salt, peber, og citronskal.
Hæld olie i en gryde, en wok eller en frituregryde og lad den blive rigtig varm.
Som varmetest kan man holde en tændstik (med svovlet opad!) ned i olien - hvis det bruser om den, er olien varm nok.
Form nu små boller af fiskemassen (hold hænderne under kold vand, form en skefuld fiskefars i håndfladen).
Kom bollen ned i den varme olie og vent at se, hvad der sker.
Hvis den lille bolle falder fra hinanden, er massen for blød og skal stabiliseres med rasp.
Nu formes små boller af resten af fiskefarsen og 4-5 boller friteres ad gangen.
Efter 3-4 minutter tages de op med en hulske og lægges straks på et tykt lag køkkenrulle.
Spises varme, lunkne eller kolde.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kalkunfarsbrød
Kalkunkød, paprika, presset hvidløg, æg og mel blandes sammen i en skål. Det røres sammen...
Vildsvinekoteletter med æble-timian sauce
Vask kartoflerne grundigt, skær dem over på midten og steg dem i en pande med halvdelen af...
Koteletter i fad
Koteletter i fadVend koteletterne i mel og drys dem med paprika, salt og peber. Steg kotel...