Video: Frikadeller
FrikadellerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hakket svinekød 8-12%
-
50 gram Løg
-
3.4 deciliter Hvedemel
-
1 stk Æg
-
0.5 deciliter Vand
-
0.5 tsk Peber
-
1 tsk Salt
-
0 Margarine til steging
Sådan laver du frikadellerne
Hak løget fint evt. i en foodprocessor.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen.
Kom evt. mere vand i, til det er en passende konsistens.
Lad farsen hvile min. ½ time i køleskabet, hvorefter frikadellerne kan formes med en spiseske og steges på en pande i fedtstof - eksempelvis stegemargarine eller noget smør.
TIP:
Kom lidt fedtstof fra panden på skeen hver gang du former en ny frikadelle, så slipper de lettere.
Steg frikadellerne ca. 5-8 min på hver side ved jævn varme.
Der bliver ca. 12 stk.
Vin - Louis Latour Grande Ardeche Chardonnay - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Louis Latour Maison, Frankrig, Type: HvidvinNormal stk. pris v/køb af 6 flasker 139,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Louis Latour Grande Ardeche ChardonnayLouis Latour købte i 1979 en mindre ejendom i Ardèche, der ligesom Bourgogne har en kalkrig jordbund men generelt lidt mere varme og sol. Denne vin er således lavet på 100% Ch... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Den perfekte frikadelle
Selvom frikadellen er relativ lige til, så kan du få nogle tips og tricks her til at lave den perfekte frikadelle:
Hak løget grundigt så stykkerne ikke er for store - så undgår du at farsen ikke binder ordentlig.
Undgå at røre farsen for hårdt sammen - du risikerer at den bliver for klæg!
Lad farsen hvile i minimum 30minutter og gerne i op til en time for den perfekte konsistens.
Brug rigelig med fedtstof på panden - det er vigtigt at det kan syde op af siden af frikadellen.
Mange varianter
Der er mange forskellige meninger om hvad der gør en frikadelle virkelig lækker - det kan være alt fra ingredienserne til selve formen på 'dellen', og kommer nok mest an på hvad man har fået siden man var lille. Hvis du gerne vil se nærmere på andre frikadelle opskrifter, fx. kyllingefrikadeller eller fiskefrikadeller, kan du finde alle vores opskrifter på frikadeller på opskrifter.dk.
Tilbehør
En frikadelle er fantastisk i sig selv. Det der gør den endnu bedre er at du nærmest kan servere alle slags tilbehør til - samtidigt med at det smager himmelsk. Hvis du dog stadig mangler lidt inspiration kan vi varmt anbefale en vores mange varianter af kartoffelsalater. Hvis det ikke lige vækker interessen komplementerer rødkålssalater, en løgsauce eller spidskål også frikadellerne.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italienske asparges
Læg aspargesene i et smurt ovnfast fad.Rør tomat, vand, oregano, hvidløgspulver, salt og p...
Sommerdressing
Cremefraiche og mayonaise røres godt sammen. Riv/pres hvidløget heri sammen med citronsaft...
Halloweenpizza
Halloweenpizza Halloween er den ultimative undskyldning for at være ekstra kreativ i køkke...