Video: Kartoffelpandekager
KartoffelpandekagerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
600 gram Kartofler
-
2 stk Æg
-
2 spsk Hvedemel
-
1 tsk Salt
-
1 tsk Peber
-
1 Frisk persille
-
0 Olivenolie
Kartoffelpandekager
Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern.
Pres væden ud af de revne kartofler og læg dem i en skål.
Tilføj æg, hvedemel, finthakket persille, salt og peber i skålen og rør godt rundt.
Varm olivenolie på en pande.
Fordel kartoffelmassen således på panden at den formes til én stor kartoffelpandekage, som skal være cirka halvanden cm tyk.
Hvis du hellere vil lave to mindre pandekager på panden, kan du sagtens gøre det i stedet.
Kartoffelpandekagen skal varmes ca. 10-15 minutter på begge sider ved middel varme, eller indtil de revne kartofler ikke er rå længere.
Tilsæt om nødvendigt mere olivenolie på panden.
Velbekomme!
Det danske køkken
Det danske køkken byder på virkelig mange lækre retter, og der er alt fra velsmagende hovedretter med svinekød til appetitvækkende supper og syndigt wienerbrød. Selvom det er spændende at prøve opskrifter fra udlandet, så er der alligevel noget ret specielt over de danske retter. Måske har du gode minder fra dine bedsteforældre eller forældre, som gang på gang har lavet boller i karry eller flæskesteg?
Her på Opskrifter.dk finder du flere af de traditionelle danske retter, og der er helt sikkert noget for dig. Har du nogensinde prøvet at lave rødgrød med fløde? Hvis ikke, så bør du ikke snyde dig selv for denne skønne dessert, der passer perfekt til en lun sommeraften.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Glaserede æbler
Vask og tør æblerne godt. Fjern stilkene og stik en blomsterpind i hvert æble. Kog sukker,...
Gryde med kål og kylling
Skræl kartofler. Skær hvidkålen i grove stykker, og hak løg og hvidløg.Fordel det hele i e...
Chokoladesauce Guanaja
Hak chokoladen fint. Kom den i en skål. Bring piskefløde og mælk i kog. Hæld lidt af den v...