Video: Chilibearnaisesauce
ChilibearnaisesauceKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
250 gram Smør
-
5 stk Æggeblomme
-
3 spsk Bearnaiseessens
-
1 tsk Salt
-
1 spsk Friskkværnet peber
-
1 stk Citron
-
1 stk Chili
-
1 bdt Estragon
Chilibearnaisesauce
Tag æggeblommerne ud af køleskabet i god tid og start med at hælde alt smørret i en kasserolle.
Lad det smelte under middel varme.
Når smørret er smeltet, lader du smørret stå i lidt over 2 minutter væk fra bluset.
Det er vigtigt, at smørret ikke har for høj varme, eftersom det er temperaturforskellen mellem æggeblommer og smeltet smør, der gør, at saucen skiller.
Hak dernæst estragon og chili meget fint.
Pres saften ud af citronen i en lille skål og have alle ingredienser klar samt en bordskåner tæt på komfuret.
Sæt en kasserolle på lav til middel varme og hæld essens og æggeblommer i.
Pisk massen luftigt, og nu må du ikke stoppe med at piske, men først når saucen er klar til at blive serveret.
Når essensen og æggeblommerne har fået lidt varme og pisket luftigt, vil det tykne og signalere, at tiden er inde til at hælde smør i.
Sluk for blusset eller tag kasserollen over på bordskåneren og hæld lidt smør i ad gangen, mens du pisker.
Pisk til massen samler sig, hvorefter du kan hælde den næste meget lille mængde smeltet smør i.
Fortsæt denne proces indtil der ikke er mere smør tilbage.
Når alt smørret er hældt i kasserollen, tilsættes estragon og chili, hvorefter du smager saucen til med salt, peber og citronsaft.
Og her er det vigtigt, at du bliver ved med at piske.
Servér chilibearnaisesaucen med det samme og nyd den- velbekomme!
Et godt tip
Hvis du oplever på noget tidspunkt, at saucen skiller, så hæld den skilte sauce i en skål og start op forfra med 1 til 2 æggeblommer i kasserollen, som piskes under lav til middel varme. Sluk for blusset og hæld dernæst forsigtigt, samt lidt ad gangen, den skilte sauce i kasserollen med de friske æggeblommer. Dette skulle meget gerne rede saucen.
Andre sauceopskrifter
Alt handler ikke kun om bearnaisesauce. Der findes også andre. Prøv f.eks. at tjekke vores opskrifter på brun sovs og hollandaisesauce, som er nogle rigtige klassikere, og som passer til et hav af forskellige retter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ingefærshot
1. Skræl ingefæren og skær det i skiver2. Skær æblerne i både, fjern kernehus og halver de...
Tunsalat
TunsalatDryp olien af tunfisken. Pil hvidløgsfedene og halvér dem. Purér tunfisk og hvidlø...
Øllebrød
Hjemmelavet øllebrød smager bedst!Øllebrød er en klassisk dansk ret, som man godt kan komm...