Video: Spidskål på panden
Spidskål på pandenKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
3
Tilberedningstid
5 minutter
Arbejdstid
5 minutter
Antal personer:
-
1 Spidskål
-
3 spsk Rapsolie
-
1 tsk Køkkensalt
Spidskål på panden
Skyld spidskålen under koldt vand og ryst vandet af.
Skær den nederste del af spidskålen af og kassér den.
Del kålen i fire kvarte.
Fjern stokken og skær de fire kvarte stykker i tynde strimler på langs.
Varm en pande op og kom lidt rapsolie på.
Læg spidskålsstrimlerne på panden og lynsvits dem ved god varme i 3 minutter.
Vend kålstrimlerne løbende, så de ikke brænder på.
Tag panden af varmen, når spidskålen falder sammen.
Krydrer spidskålen med lidt salt og evt. friskkværnet peber.
Din lynstegte spidskål på panden er nu klar til servering. Velbekomme!
Stegt spidskål som tilbehør
Den stegte spidskål er god i salater - særligt salater med nye grønne asparges eller i diverse bulgursalater. Lynstegt spidskål passer også perfekt til helstegt oksemørbrad eller alle former for hvid fisk såsom torsk. Stegt spidskål passer i det hele taget rigtig godt til mange forskellige retter - det er kun fantasien, der sætter grænser.
Sæson for spidskål
Spidskål er i sæson i Danmark fra starten af juni og helt frem til udgangen af september. Allerede sidst på vinteren får vi dog de første friske spidskål fra det sydlige Europa, og de kan bestemt også spises. Husk altid at skære stokken fra, da den ikke er rar at spise - hverken tilberedt eller rå i salater.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rusty Nail
Hæld whiskey og Drambuie whiskey i et gammeldags glas næsten fyldt med isterninger. Rør go...
Burritos med oksekød og bønner
Sådan laver du burritos med oksekød og bønnerVarm olien i en stor gryde. Tilsæt oksekød og...
Kyllingevinger med soja- og honningglasur
Kyllingevinger med soja- og honningglasurHak forårsløg, ingefær og hvidløg fint. Bland all...