Video: Okseculotte Sous Vide
Okseculotte Sous VideKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
6 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.2 kg Culotte
-
2 stk Rosmarinkviste
-
2 stk Presset hvidløgs fed
-
1 tsk Salt
-
1 knsp Friskkværnet peber
-
1 spsk Olie
Okseculotte sous vide
Fedtet på okseculotten ridses i skrå tern og stegen gnides stegen med presset hvidløg, rosmarin, salt og friskkværnet peber.
Dernæst vakuumpakkes okseculottestegen og tilberedes i vandbadet i 6 timer på 57 grader.
Tilberedningstiden kan godt nedsættes til 4 timer, hvis du har fået fingrene i et stykke culotte af meget høj kvalitet.
Tilberedning på 57 grader resulterer i et stykke kød, der er medium til rosa.
Når okseculotten er færdig, skal den befries fra vakuumposen og steges ved meget høj varme på en grillpande med lidt olie i få minutter på hver side for at opnå en god stegeskorpe.
Efter stegning skal culotten udskæres.
For at sikre at dine kødstykker er møre, så skal der skæres på tværs af kødets fibre.
Det er vigtigt først at skære fra den spidse ende indtil halvdelen af stegen af skåret.
Herefter roteres culotten en kvart omgang og udskæres helt.
Server straks og drys med lidt flagesalt.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din okseculotte sous vide
Sous vide-metoden er snildt den bedste måde at tilberede en okseculottesteg på, hvis du vil sikre dig masser af smag og mørhed. Du kan også bruge denne opskrift til en kalveculotte.
Går du efter medium kød, så hold dig til en temperatur mellem 56-59 grader. Er du derimod til lidt mere rødt kød, så sænk temperaturen til et sted mellem 53-55 grader. Omvendt skal du hæve temperaturen til over 60 grader, hvis du vil opnå gennemstegt kød. Brug eventuelt skyen fra posen til at lave en lækker sauce. Bland blot lidt fløde i og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt kulør og jævn den, hvis du synes, den skal være tykkere.
Inspiration til opskrifter med sous vide og ideer til tilbehør
Se også denne opskrift på roastbeef sous vide, der sikrer en perfekt tilberedning af kødet hver gang. Leder du efter noget lækkert tilbehør til din okseculotte, så går du aldrig galt i byen med disse flødekartofler, som kan serveres med en grøn salat. Alternativt kan du også lave disse asparges med bacon og servere til din møre okseculotte.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingesandwiches med karry og mango
Sådan laver du en lækker hjemmelavet kyllinge sandwich:Rør mayonnaise, creme fraiche, kori...
Laks på bund af grøntsager
Laks på bund af grøntsagerSnit gulerødder i fine strimler, skær broccoli og blomkål i små...
Puntarelle med ansjosdressing
Skyl salaten godt og pluk i mindre stykker.Pres hvidløg og rør sammen med moste ansjoser,...