Video: Varme hveder
Varme hvederKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
550 gram Hvedemel
-
50 gram Gær
-
1 stk Æg
-
50 gram Smør
-
2.5 deciliter Vand
-
1 spsk Sukker
-
1 tsk Bordsalt
Varme hveder
Smelt smørret ved svag varme i en gryde, og hæld det op i en stor skål.
Tilsæt vand og knus gæren ud, rør det derefter sammen.
Tilsæt æg, sukker, salt og det meste af melet og bland det godt sammen.
Ælt resten af melet i, sørg for dejen ikke bliver for fast.
Ælt dejen godt med hænderne og lad den hæve tildækket med et viskestykke over skålen i ca. 1 time.
Ælt dejen meget let igennem og fordel den i 12 stykker.
Rul dem til boller, og læg dem på en bradepande smurt med lidt smør eller olie.
For at hvederne skal blive luftige, hæves de over damp.
Tag en stor gryde, fyld den med lidt vand og bring det i kog.
Placer bradepanden med hvederne over gryden hvor dampen stiger op, lad dem efterhæve tildækket med et viskestykke i ca. 15. minutter.
Bag hvederne 15-20 minutter ved 200 grader, derefter afkøles hvederne på en bagerist, og skilles dem fra hinanden.
Skær hvederne over og rist dem i ovnen ved 225 grader, så de bliver gyldne.
Dine varme hveder er nu klar - velbekomme!
Hvorfor varme hveder?
Vidste du, at varme hveder traditionelt spises på Store bededag, fordi bagerne slet ikke måtte bage fra solen gik ned aftenen før dagen, og bagte derfor hveder, som folk kunne tage med hjem og lune næste dag? Men de smager bedst helt friske, og derfor spiser vi varme hveder Store Bededagsaften.
Lyst til mere bagning?
På opskrifter.dk har vi ikke bare opskrifter på varme hveder. Prøv også vores opskrifter på hvedeboller og kanelsnegle.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Koteletter á la florentine
Brun schnitzlerne på en pande og kom dem i et højt ovnfast fad, krydr dem med salt og pebe...
Asiatisk svineret med krydderier og kokosmælk
Skær svinebov i terninger.Giv citrongræsstilken nogle slag med et hårdt instrument. Riv in...
Snestorms Smoothie
Blend alle indgredienserne. Jordbær først, eller hvis der bruges isterninger så disse førs...