Video: Hønsekødssuppe
HønsekødssuppeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 stk hel høne
-
2 liter Vand
-
500 gram Suppevisk
-
1 stk Løg
-
1 stk Gulerod
-
2 stk Bladselleri
-
2 stk Porre
-
0 Laurbærblad
Hønsekødssuppe
Skyld hønen i koldt vand.
Læg hønen i suppegryden og hæld vand over så det dækker.
Bring suppen op på kogepunktet og skum af.
Læg suppevisk og løg i gryden og tilsæt salt.
Læg låg på og dæmp varmen.
Læg de rensede urter i gryden undtagen porrerne.
Tag grøntsagerne op, efterhånden som de er møre.
Kog hønen til den er mør - dvs. mellem 1½ - 2½ time afhængigt af størrelsen.
Tag hønen op, når den er mør.
Fjern suppevisken og løg.
Si suppen og skum overflødigt fedt af.
Skær de rensede porrer i skiver og kog dem på suppen i cirka 10 minutter.
Skær urterne i terninger og varm dem i suppen. Smag til med salt.
Din hønsekødssuppe er nu færdig - velbekomme!
Nemt at sætte sit eget aftryk på smagen
Du kan nemt stimulere smagen af suppen ved at tilsætte ingredienser, der komplementerer suppen - prøv fx med timian, persille, hvidløg eller rodfrugter. Du kan toppe det med at servere friskbagt franskbrød eller boller til.
Flere tips til din suppe med fjerkræ
En anden måde at tilsætte din kyllingesuppe ekstra smag er ved at tilføje kød- og melboller. Du kan finde inspiration til dine kødboller her på hjemmesiden. Kødbollerne giver dig også råderum til at variere indholdet af retten til forskellige dage, hvor du fx. kunne bruge noget af hønen til at lave to andre dansk klassikere nemlig tarteletter og hønsesalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Skorzonerrod
Sådan laver du skorzonerrod Vask skorzonerrødderne grundigt og sørg for at fjerne al jorde...
Søde kartofler i ovn
Søde kartofler i ovnTænd ovnen på 180 grader, mens søde kartoflerne forberedes. Start med...
Mors kartoffelmos
Mors kartoffelmosKartoflerne skæres i kvarte på langs (dvs. relativt tynde både).Kartofler...