Oksegrydesteg

15/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Hovedret

30 minutter

2 timer 0 minutter

8



Fremgangsmåde:

Sådan laver du oksegrydesteg


Smelt smør i en stor gryde og brun kødet på alle sider indtil det har fået en god stegeskorpe.


Hak i mellemtiden løg, gulerødder, persillerod og porren groft og pil hvidløgsfedene.


Når stegen har en god stegeskorpe tages den op af gryden.


Tilsæt lidt mere smør og svits de groftskårne grøntsager og pres hvidløgsfedene i. Pas på de ikke brænder på.


Læg dernæst stegen tilbage i gryden ovenpå de svitsede grøntsager og tilsæt oksebouillonen der er opløst i 3 dl vand og mørk øl og læg et låg på. Stegen skal være helt dækket, så hæld evt. mere vand på.


Lad nu oksegrydestegen simre ca. 2 timer til kødet er dejligt mørt.


Når stegen er færdig kan du tage den op af gryden og lave den hvile på et skærebræt imens du evt. laver en sovs af fonden.


Velbekomme!



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

2 kg Oksetykkam

1 stk Løg

2 stk Gulerod

1 stk Persillerod

1 stk Porre

2 stk Hvidløgs fed

1 stk Oksekødsbouillonterning

33 cl Øl

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g