Video: Hjemmelavet müsli
Hjemmelavet müsliKøkken:
Ingredienser:
Andet
9
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
200 gram Havregryn
-
50 gram Hasselnød
-
50 gram Mandler
-
50 gram Solsikkekerne
-
50 gram Græskarkerner
-
1 spsk Hørfrø
-
3 spsk Flydende honnig
-
2 spsk Kokosolie
-
1.4 tsk Salt
Hjemmelavet müsli
Start med at tænde ovnen på 150 grader og gør en beklædt bageplade klar.
Hak nødderne og bland havregryn, kernerne og frøene sammen i en gryde eller pande.
Tænd blusset for svag varme og hæld kokosolie og honning i.
Når det er smeltet, så hæld müsliblandingen i og rør godt rundt, så hele blandingen bliver dækket af kokosolien og honningen.
Tilføj evt. en lille smule havsalt.
Hæld nu müslien over på den beklædte bageplade og sæt den i ovnen.
Bag müslien ved 150 graders varme i ca. 10-15 minutter.
Hæld øje med den ofte, så du sikrer dig at den ikke brænder på.
Når den er gylden og sprød er den klar til at blive taget ud og køle af.
Når müslien er helt afkølet kan den hældes på glas og opbevares tørt i 2 ugers tid.
Velbekomme.
Hvad er det nu det hedder...?
Müsli, mÿsli eller mysli? Kært barn har mange navne. Ligegyldigt hvordan du staver den velkendte og velsmagende topping, så forbliver den en sikker favorit. På engelsk vil den oftes blive omtalt som granola og du kan derfor finde mere inspiration under dette navn. Du kan selv eksperimentere med at komme en masse forskellige nødder i din müsli eller tilføje eksempelvis rosiner eller tørrede tranebær. Det er simpelthen kun fantasien der sætter grænser.
Tips og serveringsforslag
Hjemmelavet müsli smager skønt ovenpå en masse retter eller med lidt mælk. Kom det oven på din yoghurt, skyr eller græske yoghurt og top den eventuelt med noget frisk frugt eller mørkt grofthakket chokolade. Server den eventuelt med en hjemmelavet æblemarmelade til. Hvis du kan lide denne müsli, kan du også prøve denne granola med kokos og kerner.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pirogger med kødfyld
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie, salt og halvdelen af melet. Rør resten af melet...
Rejer med wasabi creme
Optø rejerne. Fold et halv stykke bacon rundt om rejen, halen skal være fri. Læg dem i et...
Pålægskagemand
Sådan laver du en Pålægsmand Gæret smuldres i det fingervarme vand og der røres til gæret...