Video: Tarteletter med kylling og asparges
Tarteletter med ærter gulerødder og aspargesKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
50 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 hel kylling
-
2 stk Gulerod
-
2 stk Løg
-
1.2 stk Knoldselleri
-
1 stk Hønsebouillon
-
2 spsk Smør
-
2 spsk Hvedemel
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
1 dåse Asparges på dåse
-
1 deciliter Frosen ærter
Tarteletter med Kylling
Kog noget vand op i en gryde til kyllingen.
Omvikl krydderurterne med en snor og kog den sammen med en hel kylling til den er mør og kødet slipper benene.
Kyllingen skal dækkes med vand ved kogning og dækkes med låg .
Imens at kyllingen koger skæres gulerødder og løg i fine tern.
Steg det blidt i smør uden det bruner .
Når kødet har sluppet benene, tages kyllingen op og du kan nu plukke alt kødet af, og skære det i tern.
Læg benene tilbage i suppen/det kogene vand og kog videre til den sidste kraft er ude af kyllingebenene.
Si suppen og kog den yderligere ind.
Tilføj en hønseboullion hvis den ikke smager af nok.
Tarteletter
I en ny gryde smeltes smøren, og melet tilføjes lidt af gangen.
Fløden tilsættes i gryden med smør og mel lidt af gangen til den føles mere jævn.
Hæl lidt af gangen af kyllingesuppen i.
Rør rundt imens og smag til.
Tilføj lidt af vandet fra asparges dåserne som piskes sammen, og smages også til.
Lad stuvningen koge igennem i ca 2 minutter.
Tilsæt de frosne ærter, og asparges snitterne som ikke må være i for store stykker.
Hæld kyllingestykkerne i som er skåret i tern.
Smag til med salt og peber.
Varm tarteletterne i ovnen.
Fordel stuvningen i tartelet skallerne og pynt med lidt persille.
Tarteletterne er nu klar til at blive serveret.
Velbekomme!
Sådan laver du Tartellet med Kylling på en hurtig måde.
Har du ikke tid til at koge din kylling og lave fyldet helt fra bunden, kan du bruge rester fra dagen før eller bruge denne opskrift hvor det er kyllingebryster der er kogt : Høns i Asparges husk dog at bruge rigelig hønsebouillion.
Vidste du at...
Betegnelsen, tarteletter, stammer oprigtigt fra det franske ord, tarteletter, som betyder "lille tærte".
I Danmark spiser vi typisk tarteletter med kylling og asparges som en forret eller hovedret.
I Frankring anvendes disse "små tærter" typisk som en dessert eller mellemmåltid og fyldes med frugt og lignende.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mangosalsa
Skræl mangoen og skær den i små mundrette stykker. Smuldr chilien i og tilsæt olivenolien....
Svensk pølseret med pasta
Svensk pølseret med pasta - et moderne twist på en klassikerStart med at snitte løg og hvi...
Savoykål med æbler
Fjern de yderste blade fra savoykålen, og flæk den i kvarte. Skær så bunden af ogvflæk de...