Video: Varm æblekage
Varm æblekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
6 stk Æbler
-
125 gram Sukker
-
125 gram Hvedemel
-
125 gram Smør
-
100 gram Mørk chokolade
-
200 gram Marcipan
Sådan laver du æblekage :
Du skal bruge nogle smagfulde æbler med højt syre indhold.
Smuldre sukker og mel sammen med smørret med en gaffel.
Skær marcipanen i tynde skiver .
Hak chokolade.
Æbler skrælles (kan undlades ) kærnehus fjernes og skæres i skiver.
Lægges i bunden af en tærteform.
Ovenpå lægges marcipanenen og smuldredejen og til sidst chokoladen ( kan udelades)
Kagen sættes midt i ovnen på 180°C varmluft, til den er lysebrun, ca. 30 min.
Æblekage er allerbedst på syrlige mad æbler og kan med fordel serveres med flødeskum eller du kan prøve den amerikanske variant af æblekage .
Er du mere til en sprød æblekage så prøv denne æblekage med makroner
Spørgsmål:
Hej Kan denne æblekage tåle at blive frosset? MVH Christine
Svar:
Ja, denne kage kan godt fryses. Den fryses i formen og tages op i god tid før brug, så den ikke er kold i midten. Kagen lunes 5-10 min.i ovnen inden serveringen.
mvh
Tomas og Dorthe
opskrifer.dk
25/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Agurkeskåle med oliven og cherrytomat
Vælg lange spæde agurker til denne garniture. Skær rundt om agurken så der dannes en lok....
Pandekager uden smør
Pandekager uden smørPisk mel og mælk sammen i en skål, det skal blive til en ensartet mass...
Fedtfattig råcreme
Hæld yoghurten i et kaffefilter og lad vandet løbe fra (dette tager 4 timer). Kog sukker o...