Video: Rabarbersirup
RabarbersirupKøkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
200 gram Rabarber
-
1.5 deciliter Vand
-
125 gram Sukker
-
0.5 tsk Vanillesukker
Sådan laver du rabarbersirup
Skær rabarber i små stykker, og kom dem i en gryde sammen med vand.
Lad det koge op, skru så ned igen, og lad det simre i 15-20 minutter.
Rør med jævne mellemrum.
Tag en ren gryde. Sigt saften fra rabarberne ned i gryden.
Kom almindeligt sukker og vanillesukker i, og lad det koge i 15-20 minutter, til det er blevet tykt.
Skold en patentflaske eller et syltetøjsglas, og hæld derefter siruppen i.
God appetit.
Fra haven til maven
Når foråret og den tidlige sommer er over os, så er det en stor glæde at gå i køkkenhaven og trække saftige rabarberstængler op af mulden. Her har vi en opskrift til dig på lækker rabarbersirup, der kan anvendes i et væld af sammenhænge. Nyd den på skyr, ymer eller vaniljeis, eller fortynd siruppen med vand, og drik den med isterninger til.
Savner du inspiration?
På Opskrifter.dk har vi masser af gode forslag til, hvad du kan bruge rabarber til. Prøv fx at lave en lækker kompot, eller hvad med en dejlig tærte?
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grillstegt laks med brøndkarsecreme og nye gulerødder og kartofler
Brøndkarsecreme: Rør kvarken sammen med sennep, salt og peber. Tilsæt friskhakket brøndkar...
Farserede agurker
Agurkerne skæres i 5-6 cm lange stykker, som skæres igennem på langs.Stykkerne udhules med...
Krydrede gulerodsstave
Skær gulerødderne i kvarte på langs, dernæst midt over, så der dannes stave på ca. 5-6 cm....