Video: Bondens æblekage
Bondens æblekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
175 gram Smør
-
250 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Køkkensalt
-
100 gram Sukker
-
1 stk Æg
-
2 spsk Piskefløde 38%
-
1 kg Æbler
-
75 gram Sukker
-
75 gram Rosiner
-
25 gram Mandler
-
75 gram Smør
-
75 gram Sukker
-
25 gram Mandler
Smuldr smør i melet.
Tilføj salt, sukker, æg og fløde og ælt det hele sammen.
Lad dejen hvile koldt i min. 1 time.
Rul dejen ud i 3 mm's tykkelse, og skær den ud i to runde kager på størrelse med en springform.
Anvend den ene kage som låg og læg den anden i bunden af springformen.
Beklæd springformens side med resten af dejen.
Fyld
Skræl æblerne og skær dem i tynde skiver.
Læg skiverne i springformen og drys med sukker, rosiner og hakkede mandler.
Læg dej låget over æblerne og pres til kanten.
Remonce
Rør smør, sukker og hakkede mandler til det bliver hvidt.
Fordel remoncen på låget, Prik med en gaffel hist og her.
Bag kagen midt i ovnen ved 180°C i ca. en time og server den lun med kold flødeskum til.
Spørgsmål:
hej, jeg mangler en opskrift på Sarah Bernhardt kager, jeg ved at det er noget med at makroner skal vendes i et eller andet. Hilsen Inge
Svar:
Hej , prøv dette her
Mvh Tomas
opskrifter.dk
Ingredienser:
2 dl piskefløde
75 g mørk chokolade
30 makroner
ca 1/2 plade overtrækschokolade
Giv piskefløden et opkog og smelt chokoladen i den medens du rører. Lad det koge sagte i et par min. hæld den i en skål og sæt den i køleskabet i mindst 6 timer. Smør så en top af chokolademassen på hver makron og stil kagerne i køleskabet i 1 time . Smelt overtrækschokoladen over vandbad . Dyp de små kager i chokolade og sæt dem igen i køleskabet til chokoladen er stivnet.
06/08-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvis kagen laves helt uden mandler - skal der så erstattes med noget andet?
Svar:
Du kan erstatte mandler med kokosmel, men du kan også godt undvære i remoncen.
Du kan tilsætte lidt kanel til æblefyldet, hvis du vil have lidt mere smag i kagen.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
15/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvilken slags æble er bedst at bruge til æblekagen?
Svar:
Jeg kan f.eks. anbefale Cox Orange eller Belle de Boskoop.
mvh.
Esben
Opskrifter.dk
15/01-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Rosmarinmarinerede lammekoteletter
Bland peber, hvidløgspulver og salt i en lille skål. Tilsæt finthakket rosmarin, timian og...
Svensk pølseret med pasta
Svensk pølseret med pasta - et moderne twist på en klassikerStart med at snitte løg og hvi...
Gode knækbrød med kerner
Gode knækbrød med kernerRør alle ingredienserne sammen og del dejen i to portioner.Hver po...