Video: Tabbouleh med quinoa
Tabbouleh med quinoaKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
10
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Quinoa
-
2 deciliter Vand
-
2 bdt Frisk persille
-
0.5 bdt Frisk mynte
-
200 gram Tomat
-
1 bdt Forårsløg
-
0.25 stk Agurk
Dressing
-
0.5 stk Citronsaft
-
4 spsk Olivenolie
-
1 stk Hvidløgs fed
Sådan laver du tabbouleh med quinoa
Skyl quinoaen - hæld den f.eks. i en sigte, så er den nem at skylle.
Kog dernæst quinoaen i vandet (uden låg), indtil vandet er kogt væk.
Lad det køle af.
Skyl persille og mynte, og lad det dryppe helt af.
Dyp det evt. tørt med lidt køkkenrulle.
Hak persillen, og skær mynten i tynde strimler.
Skyl tomaterne, og skær dem i små tern.
Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Flæk agurken på langs, og skrab de bløde kerner ud med en ske og smid dem ud - de skal ikke bruges.
Skær agurken i fine tern.
I en lille skål; bland citronsaft, olivenolie og et presset fed hvidløg.
Bland quinoa, krydderurter, tomat, forårsløg og agurk sammen i en skål og hæld dressingen i.
Bland det hele godt sammen.
Smag eventuelt til med lidt salt og peber.
Velbekomme.
Hvad er tabbouleh?
Den mellemøstlige salat som oprindeligt stammer fra Libanon er blevet ret udbredt i også mange danske hjem de seneste par år, alene af den årsag at den smager suverænt godt. Traditionelt set serveres retten med bulgur eller couscous og ikke quinoa. Quinoa er dog i mellemtiden også blevet ret populært blandt mange da dette frø blandet andet er glutenfri og rigt på protein og fiber.
Serveringsforslag til din tabbouleh med quinoa
Du kan naturligvis nyde din tabbouleh salat uden andet, men den smager også skønt som tilbehør til f.eks. disse cajunkrydrede kyllingelår med cashew-nøddedip og syltet salatagurk. Server eventuelt også et lækkert stykke hjemmebagt madbrød til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Thailandsk kalkun med nudler
Start med at tilberede nudlerne efter anvisningen på pakken.Rens forårsløg, og snit dem i...
Foccacia brød
Krydderolie:Hæld olie, grofthakket hvidløg og krydderurter op i en gryde og varm det op ti...
Farseret spidskål
Farseret spidskålPil og hak løget fint. Kom løgstykker, hakket svinekød, æg, mælk, salt og...