Video: Cajunkrydrede kyllingelår med cashew-nøddedip og syltet salatagurk
Cajunkrydrede kyllingelår med cashew-nøddedip og syltet salatagurkKøkken:
Ingredienser:
Andet
23
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
12 stk Kyllingelår
-
2 tsk Cajunkrydderi
-
1 stk Agurk
-
1 spsk Sukker
-
1.5 deciliter Vand
-
5 spsk Eddike
-
4 spsk Sesamfrø
-
0.5 stk Frisk chili
-
1 bdt Forårsløg
-
4 stk Hvidløgs fed
-
1 tsk Havsalt
-
1 tsk Peber
-
1 deciliter Cashewnød
-
1 spsk Sojasauce
-
0.5 spsk Ingefær
-
0.5 spsk Sesamolie
-
2 spsk Solsikkeolie
-
1 spsk Honning
-
2 deciliter Yoghurt naturel
-
0.5 deciliter Frisk persille
-
1 spsk Limesaft
-
0.5 deciliter Frisk koriander
-
2 stk Hvidløgs fed
Cajunkrydrede kyllingelår:
Skær nogle ordentlige snit på tværs af lårene og gnid dem med krydderierne.
Mens lårene marineres, kan man forberede agurk og dip.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Steg lårene smukt brune i en hed pande med olie.
Sæt lårene ind i ovnen på mellemste ribbe i ca. 20 minutter.
Syltet agurk:
Skræl agurken og del den på langs.
Skrab kernerne ud med en ske og skær agurken i skrå, tynde skiver.
Smelt sukker med lidt lunkent vand i en skål.
Hæld derefter resten af vand, eddike, ristede sesamfrø, chilipeber (ingen frø), forårsløg og hvidløg i.
Læg agurken i lagen og lad den lynsyltes. Smag til med salt og peber.
Dip:
Mix cashewnødder, sojasauce, ingefær, hvidløgsfed, sesamolie og honning i en foodprocessor til en halvgrov masse, dvs. den skal være cremet, men der skal stadig være stykker tilbage.
Hæld blandingen i en skål og kom yoghurten i.
Smag til med grofthakket koriander, persille, limesaft, salt og peber.
Servering:
Fordel agurken på tallerkenerne, uden at tage lagen med, og anret kyllingelårene på midten.
Saucen serveres i små skåle på tallerkenerne, til at dyppe lårene i.
Pynt det hele med koriander- eller persillekviste.
Spørgsmål:
Jeg har prøver at lave ovennævnte ret, skal benene ikke skæres ud, jeg syntes det virkede forkert med ben i? Hilsen Piphans
Svar:
Hej, i lige denne ret serverer man det med ben i, det er for at alt er så mørt og hvis der ikke var ben i så kunne det nemt bara falde fra hinanden , og så bliver det ikke pænt at se på
Og så gir benene også en god smag
Mvh Tomas
opskrifter.dk
16/01-2012 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grøn thai-curry med rejer
Purér skalotteløg, citrongræs, hvidløg, ingefær, koriander, karrypasta, sukker, salt, gurk...
Cæsarsalat med grillet kylling
Opvarm en let olieret grillpande over middelhøj varme.Klap kyllingebrystet tørt. Pensl med...
Lagkage med ricotta og hindbær
Bland ricotta med sukker og kanel. Tilsæt appelsinsaft, rosiner og flødeskum.Blødgør lagka...