Video: Fransk Boeuf Bourguignon
Fransk Boeuf BourguignonKøkken:
Ingredienser:
fransk
17
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 20 minutter
Antal personer:
-
800 gram Oksekød i tern
-
0.75 liter Rødvin
-
3 deciliter Oksebouillon
-
1 stk Grofthakket løg
-
2 stk Gulerod
-
2 stk Blegselleristilk
-
5 stk Hvidløgs fed
-
3 stk Laurbærblad
-
1 fingerspids Frisk timian
-
0.5 dåse Tomatpure
-
200 gram Bacon i tern
-
1 deciliter Hvedemel
-
20 gram Smør
-
1 tsk Smør
-
1 tsk Peber
-
200 gram Grofthakket løg
-
200 gram Champignon
Boeuf Bourguignon
Fjern sener og andre "urenheder" fra oksekødet.
Skær oksekødet ud i 2-3 cm store tern.
Vend okseternene i en blanding af mel, salt og peber og brun det i en stor gryde eventuelt af flere omgange.
Tag okseternene op og svits baconen.
Tilsæt herefter løg og hvidløg og svits et par minutter yderligere (tilsæt evt en sjat olivenolie, hvis det er blevet lidt tørt).
Efter et par minutter tilsættes det hakkede løg, gulerødder og blegselleri.
Tilsæt herefter rødvin, bouillon, tomatpure og det brunede kød.
Bring retten i kog.
Hvis gryden er af den ildfaste slags (såsom Le Creuset), kommes den i ovnen ved 160 grader i 2-3 timer.
Hvis ikke, så lad retten simre på komfuret, men husk at røre med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.
Tilsæt champignon, hele eller skåret i mindre stykker, og de små løg den sidste halve time.
Smag til med salt og peber.
Din Boeuf Bourguignon er nu klar - bon appetit!
Tilbehør til Boeuf Bourguignon?
Boeuf Bourguignon smager bare dejligt.
Server retten sammen med en god kartoffelmos eller med hjemmelavede flutes.
Kender du gremolata? Det er et fantastisk tilbehør til simreretter, hvori kød indgår.
Her kommer opskriften på den helt klassiske gremolata, som kun indeholder tre ingredienser.
Spørgsmål:
Hvad serveres til
Svar:
Hej Carsten, tak for spørgsmålet
Tagliattelle er min favorit , nogle serverer bare kartofler vendt i lidt persille
Begge dele er efter min opfattelse rigtigt, her nok mere kartoffler i europa tagliatelle
Mvh Tomas
opskrifter.dk
02/10-2019 af Berkfors
Spørgsmål:
Kan man bruge noget andet en selleri🤔
Svar:
Hej, det kan man godt, persillerødder ville være fint
Mvh Tomas
opskrifter.dk
30/09-2019 af Berkfors
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Italienske kødboller med tomatsauce og linguini
Sådan laver du Italienske KødbollerSauce:Alle ingredienser puttes i en blender eller stavb...
Engelsk kage
Sukker og melis røres godt. Æggeblommer blandes i lidt efter lidt. Mel, bagepulver og caca...
Kommenristede kartofler med røget laks og kaviar
Sådan Laver du kommenristede kartofler med rogn:Skræl citronerne med en grøntsagsskræller....