Video: Pålægschokolade
PålægschokoladeKøkken:
Ingredienser:
Andet
2
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
200 gram Mørk chokolade
-
50 gram Hasselnød
Pålægschokolade
Du skal starte med at riste hasselnødderne på en pande, mens du rører rundt.
Når hinderne sprækker og løsner sig lidt, tager du panden af varmen og hælder hasselnødderne i et helt rent viskestykke, hvor du kan gnide hinderne af nødderne.
Når nødderne er kølet lidt af, skal de hakkes fint.
Nu skal du temperere den mørke chokolade.
Chokoladen skal hakkes fint.
Hvis det er første gang, du tempererer chokolade, så er det en god idé at bruge mere end 200 gram chokolade, da det gør arbejdet nemmere, når der er lidt at arbejde med.
Det er også en god idé at gemme et stykke chokolade på 30-40 gram, som du ikke hakker, som du kan bruge til at færdigtemperere chokoladen.
Den chokolade, du ikke bruger, går ikke til spilde, da du bare kan lade den tempererede chokolade stivne og bruge den igen senere.
Hvis chokoladetempereringen går galt, kan du altid bruge chokoladen i andet bagværk.
Udstyret, du skal bruge til tempereringen, skal findes frem.
Du skal bruge en kasserolle, en metalskål, som er en smule større end kasserollen og et termometer – gerne elektrisk.
Det er vigtigt, at metalskålen er så stor, at den ikke flyder rundt i vandet.
Skålen må faktisk slet ikke komme i kontakt med vandet, da vand, og derfor også damp, ødelægger chokoladen.
Når chokoladen er hakket, hælder du et par centimeter vand op i gryden.
Gryden sættes på varmen og den store metalskål placeres oveni.
Du har nu lavet et vandbad.
Vandet må ikke bulderkoge, men gerne boble lidt.
Nu kommer du ¾ af chokoladen op i skålen og lader det smelte til det når en temperatur på 55 grader.
Skålen tages nu af vandbadet og stilles på køkkenbordet.
Nu skal den sidste fjerdedel af chokoladen tilsættes.
Du skal røre rundt i skålen med en spatel, mens du holder øje med temperaturen.
Hvis temperaturen stadig ikke er landet på 28/29 grader, når alt den finthakkede chokolade er smeltet, så kommes det store stykke på 30-40 gram op i, hvilket er med til at sænke temperaturen lidt hurtigere.
Det store chokoladestykke tages op af skålen igen med en ske, når chokoladen har den rette temperatur.
Når temperaturen på chokoladen er nede på 28/29 grader, så stilles skålen igen over det lune vandbad.
Metalskålen fordeler varmen meget hurtigt, så du skal have skålen af igen efter få sekunder.
Du skal hele tiden røre rundt i skålen, mens du holder øje med temperaturen.
Når temperaturen på chokoladen rammer 31 grader, så er chokoladen klar til brug.
Hvis temperaturen på chokoladen falder 2-3 grader, skal skålen blot over vandbadet igen i få sekunder.
Husk hele tiden at holde øje med temperaturen.
Spred nu den tempererede chokolade ud over et stykke bagepapir i den tykkelse, du ønsker din pålægschokolade, og fordel de hakkede hasselnødder over.
Når chokoladen er stivnet, er pålægschokoladen klar til brug.
Velbekomme!
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ananas Surprise
Ananas SurpriseSkær alle frugterne, på nær ananas, i tern, og læg dem i en skål. Bland med...
Skinke-oste-quiche
Læg melet i en bunke på bordet, drys med salt og lav en fordybning i midten. Hæld 2-3 spsk...
Pandekager uden smør
Pandekager uden smørPisk mel og mælk sammen i en skål, det skal blive til en ensartet mass...