Video: Påskelam med artiskokker og kartofler
Påskelam med artiskokker og kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Græsk
9
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
2 timer 20 minutter
Antal personer:
-
4 kvist Frisk rosmarin
-
1 tsk Havsalt
-
1 knsp Peber
-
2.5 deciliter Olivenolie
-
1 stk Afpudset lammekølle
-
1 kg Kartofler
-
2 kvist Frisk rosmarin
-
3 stk Citron
-
12 stk Artiskok
Påskelam med artiskokker og kartofler
Forvarm ovnen til 190°C.
Knus 1 kvist rosmarin, salt, peber og 1/3 af olivenolien i en morter.
Gnid lammekøllen med denne blanding.
Krydr med ekstra salt og peber.
Læg lammekøllen på en ovnrist.
Skær kartoflerne i kvarte og fordel dem i en bradepande.
Krydr kartoflerne med rigeligt salt og peber, og vend hakket rosmarin og halvdelen af citronsaften i.
Placer bradepanden under lammet i ovnen.
Steg lammekøllen i ca. 30 min. (hæld af og til væde fra bradepanden over lammet), hvorefter de rensede artiskokker lægges ned i bradepanden til kartoflerne.
Tilsæt resten af citronsaften og steg videre i ovnen i ca. 30-40 min.
Krydr evt. med salt og peber, lad køllen hvile i 20 min. og servér med kartofler og artiskokker til, velbekomme!
Forslag til servering
Påskelam med artiskokker og kartofler kan serveres med en god salat som tilbehør. Det kan være en lækker broccolisalat med miracle whip eller en bønnesalat med cherrytomater og urtedressing, og ellers kan det være din helt egen yndlingssalat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Glaserede Løg
Løgene pilles og skæres i grove både.Alle ingredienser til marinaden piskes sammen. Kom lø...
Juleæbleskiver
Sådan laver du hjemmelavede æbleskiverKærnemælk, æggeblommer og de tørre ingredienser pisk...
Risotto med karl johan svampe og parmesan
Risotto med karl johan svampe og parmesanHak løg og hvidløg fint. Varm en pande med l...