Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Græsk
Hovedret
25 minutter
2 timer 20 minutter
9
Fremgangsmåde:
Forvarm ovnen til 190°C.
Knus 1 kvist rosmarin, salt, peber og 1/3 af olivenolien i en morter. Gnid lammekøllen med denne blanding. Krydr med ekstra salt og peber.
Læg lammekøllen på en ovnrist.
Skær kartoflerne i kvarte og fordel dem i en bradepande. Krydr kartoflerne med rigeligt salt og peber, og vend hakket rosmarin og halvdelen af citronsaften i. Placer bradepanden under lammet i ovnen.
Steg lammekøllen i ca. 30 min. (hæld af og til væde fra bradepanden over lammet), hvorefter de rensede artiskokker lægges ned i bradepanden til kartoflerne. Tilsæt resten af citronsaften og steg videre i ovnen i ca. 30-40 min. Krydr evt. med salt og peber, lad køllen hvile i 20 min. og servér med kartofler og artiskokker til.
Antal personer: 6
4 kvist Frisk rosmarin
1 tsk Havsalt
1 knsp Peber
2.5 deciliter Olivenolie
1 stk Afpudset lammekølle
1 kg Kartofler
2 kvist Frisk rosmarin
3 stk Citron
12 stk Artiskok