Påskelam med artiskokker og kartofler

09/12-2019

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Græsk

Hovedret

25 minutter

2 timer 20 minutter

9



Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 190°C.


Knus 1 kvist rosmarin, salt, peber og 1/3 af olivenolien i en morter. Gnid lammekøllen med denne blanding. Krydr med ekstra salt og peber.

Læg lammekøllen på en ovnrist.


Skær kartoflerne i kvarte og fordel dem i en bradepande. Krydr kartoflerne med rigeligt salt og peber, og vend hakket rosmarin og halvdelen af citronsaften i. Placer bradepanden under lammet i ovnen.

Steg lammekøllen i ca. 30 min. (hæld af og til væde fra bradepanden over lammet), hvorefter de rensede artiskokker lægges ned i bradepanden til kartoflerne. Tilsæt resten af citronsaften og steg videre i ovnen i ca. 30-40 min. Krydr evt. med salt og peber, lad køllen hvile i 20 min. og servér med kartofler og artiskokker til.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 6

4 kvist Frisk rosmarin

1 tsk Havsalt

1 knsp Peber

2.5 deciliter Olivenolie

1 stk Afpudset lammekølle

1 kg Kartofler

2 kvist Frisk rosmarin

3 stk Citron

12 stk Artiskok

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g