Video: Pandebrød
PandebrødKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
7
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Rugmel
-
2.5 tsk Bagepulver
-
0.5 tsk Sukker
-
1 tsk Groft salt
-
250 gram Hvedemel
-
0.25 liter Sødmælk
-
25 gram Usaltet smør
Bland i en skål:
Rugmel,bagepulver,sukker,salt,hvedemel. (Gem lidt hvedemel)
Tilsæt mælk og slå dejen sammen.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord, tilsæt det resterende mel efter behov.
Fordel dejen i 6 portioner og rul dem flade og runde på ca. 20 cm i diameter.
Smelt lidt af smøret i en pande ( minimum 21 cm i diameter tilpasset den udrullede dej )
Bag dejen i panden ved jævn varme i minimum 2 minutter på hver side.
De færdigbagte brød pakkes ind i alufolie for at holde sig varme.
Tips:
Server de lune brød til Aubergine eller Græsk Salat
Dejen kan også bruges til tynde, sprøde brød.
Del dejen i 24 portioner og rul dem ud til meget tynde dejplader (ca. 14 cm i diameter).
Læg dejpladerne på bageplader smurt med smør.
Bag brødene i ca. 7 min. ved 225° øverst i ovnen.
Server de lune, sprøde brød fx som snacks.
TIPS
Frysetip: Lun dem inden serveringen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Nachos med guacomole, salsa og hvidløgsdip
Guacamole: Flæk avocadoerne på langs og taqg stenen ud. Skrab "kødet" ud. Blend det til...
Skinkestang
Sådan laver du skinkestang Butterdejen tages ud af fryseren og optøes 1 time før brug....
Karamelsauce
Hjemmelavet karamelsauceSukkeret smeltes over svag varme. Når det er blevet lysebrunt t...