Video: Andesovs til julen
Andesovs til julenKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
17
Tilberedningstid
14 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 stk Rå andelår
-
1 spsk Olivenolie
-
7.5 deciliter Rødvin
-
1 liter Vand
-
1 stk Gulerod
-
1 stk Løg
-
1 bdt Frisk timian
-
1 spsk Grøn peberfrugt
-
1 spsk Groft salt
-
50 gram Usaltet smør
-
2 spsk Hvedemel
-
8 deciliter Andefond
-
3 deciliter Piskefløde 38%
-
2 tsk Ribsgele
-
1 tsk Evt. kulør
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
Sådan laver du lækker Andesovs til Julen
Brun andelårene i en stor gryde. Tilsæt rødvin, vand, gulerod, løg, timian, peberkorn og salt. Bring det i kog, skru ned for blusset, og lad det simre to timer. Si fonden igennem en sigte, og kassér andelår og grøntsager. Kog fonden ind til du har ca. 1 l. Opbevar den i en beholder på køl natten over. Før fonden skal bruges, fjernes andefedtet, der er dannet øverst på fonden. Til sovsen smeltes smørret i en gryde. Tilsæt melet, og rør det til en melbolle, der slipper grydens bund. Tilsæt fonden lidt ad gangen, og rør efter hver gang, til der ikke længere er nogle klumper. Rør hele tiden, så sovsen ikke brænder på.
Rør fløden, ribsgele og kulør i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Hold sovsen varm, eller varm den op igen, når den skal serveres.
Tilbehør til Andesovsen
Til den lækre and til julen kan man naturligvis ikke komme rundt om kartofler - det passer simpelthen for godt til.
Du kan se nærmere på vores opskrift på brunede kartofler eller lækre hasselback kartofler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet pasta
Sådan laver du hjemmelavet pasta Hvedemelet hældes ud på et helt rent bord og der formes e...
Fiskesuppe
FiskesuppeFørst snittes grøntsagerne i meget fine stave og fisken skæres i mundrette stykk...
Lammekoteletter med krydderurter
Hak krydderurterne fint og bland dem sammen med salt og peber i raspen. Skær evt. et par s...