Video: Andesovs til julen
Andesovs til julenKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
17
Tilberedningstid
14 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 stk Rå andelår
-
1 spsk Olivenolie
-
7.5 deciliter Rødvin
-
1 liter Vand
-
1 stk Gulerod
-
1 stk Løg
-
1 bdt Frisk timian
-
1 spsk Grøn peberfrugt
-
1 spsk Groft salt
-
50 gram Usaltet smør
-
2 spsk Hvedemel
-
8 deciliter Andefond
-
3 deciliter Piskefløde 38%
-
2 tsk Ribsgele
-
1 tsk Evt. kulør
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
Sådan laver du lækker Andesovs til Julen
Brun andelårene i en stor gryde. Tilsæt rødvin, vand, gulerod, løg, timian, peberkorn og salt. Bring det i kog, skru ned for blusset, og lad det simre to timer. Si fonden igennem en sigte, og kassér andelår og grøntsager. Kog fonden ind til du har ca. 1 l. Opbevar den i en beholder på køl natten over. Før fonden skal bruges, fjernes andefedtet, der er dannet øverst på fonden. Til sovsen smeltes smørret i en gryde. Tilsæt melet, og rør det til en melbolle, der slipper grydens bund. Tilsæt fonden lidt ad gangen, og rør efter hver gang, til der ikke længere er nogle klumper. Rør hele tiden, så sovsen ikke brænder på.
Rør fløden, ribsgele og kulør i, og smag til med salt og friskkværnet peber. Hold sovsen varm, eller varm den op igen, når den skal serveres.
Tilbehør til Andesovsen
Til den lækre and til julen kan man naturligvis ikke komme rundt om kartofler - det passer simpelthen for godt til.
Du kan se nærmere på vores opskrift på brunede kartofler eller lækre hasselback kartofler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet rødkål
Sådan laver du hjemmelavet rødkålSnit kålen fint. Put smør, gelé, balsamico og allehånde i...
Klassisk grøn dild sauce
Blend piskefløde og dild i ca 20 sek. kom cremefraiche i en lille gryde og varm den op til...
Grillede muslinger med basilikum og bacon
Steg baconen og dræn den herefter på et stykke køkkenrulle. Hak baconen fint. Bland sal...