Video: Pabsts Græske Kødboller
Pabsts Græske KødbollerKøkken:
Ingredienser:
Græsk
17
Tilberedningstid
1 timer 20 minutter
Arbejdstid
1 timer 20 minutter
Antal personer:
-
0 Oksekød
-
0 Feta 40+
-
0 Frisk spinat
-
0 Hvidløg
-
0 Rødvin
-
0 Olivenolie
-
0 Honning
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
-
0 Rødvin
-
0 Flåede tomater i dåse
-
0 Madlavningsfløde 8%
-
0 Rødløg
-
0 Hvidløg
-
0 Honning
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
Jeg ved der ikke er mål på ingredienserne, men der er fordi det er JER som laver maden, som skal vælge om det skal være fedtfattigt eller mere syrligt end sødt eller hvad det er. NB! Læs hele opskriften før du går i gang!
Der er en del måder at tilberede retten på, man kan vælge at lade kødbollerne simre i sovsen, eller smide dem i ovnene og servere dem separeret, men lige meget hvad vil det smage møglækkert!
Oksekødet bliver meget enkelt bare rullet til små kødboller, det smarteste er at lade dem være små, sådan ca. 3-5 cm.
I diameter, eller, i ved, deromkring(ellers tager de lang tid at stege).
Derefter smatter du spinaten ind i og derefter propper du en to feta terninger eller hvad du bruger ind i dem.
(HUSK! At smide lidt salt på dem, eller vil de ikke smage ligeså godt)
imens disse bliver lavet, kan du lade en pande varme langsomt op med noget olivenolie på
(man kan også bruge andre former for, smørelse, men jeg foretrækker olivenolien fordi den giver en god bitter ekstrasmag til kødet).
Sammen med olivenolien smider du noget hakket hvidløg på panden og lader dem simre med.
Derefter lægges kødbollerne på panden og steges ved hvilken temperatur du nu kan lide og giver dem en god omgang på den ene side.
Samtidig med du laver kødbollerneskal du overveje at tænde en ovn og sætet den til ca. 150 grader
(Det er kun til at varme kødbollerne, hvis du har tænkt dig at lade dem simre i sovsen, så du kan lave sovsen på panden).
Når du vender kødbollerne, putter du noget honning på den stegte side
(Man kan evt., hvis der er plads, putte honning på panden, men det er helt op til dig)
og gøre det samme når du vender dem igen.
Når kødbollerne er stegt godt nok på begge sider, smider du dem op i en skål.
Nu skal sovsen laves.
Sovsen skal laves samtidig med du sætter pastaen til at koge, så er det ca. færdig samtidig
Sovsen kan blive lavet både på panden eller i en gryde, det er kun hvordan du vil servere kødbollerne, men det kommer jeg tilbage til.
Tag det redskab du ønsker og put hakkede løg og hvidløg på panden sammen med rødvin og lad det varme op.
Når løgene så er gyldne og rødvinen er mere eller mindre "dealkoholiseret", hælder du flåede tomater i blandingen, sammen med lidt væske
(vand er en god idé til væske)
og lader det simre ind.
Hvis du har nogle feta stykker tilbage kan du vælge at smide dem i sovsen her.
Smag sovsen til med fløde, salt, pepper og honning, indtil du får en syrlig smag efterfulgt af sød smag.
Det er en balancegang at få begge smagsoplevelser med, men det kommer helt an på hvad du vil have retten til at smage af.
Når sovsen så er simret ind til en halvtyk masse, kan du enten vælge at smide kødbollerne tilbage på panden (hvis du har valgt at bruge panden), eller du kan bare have sovs og boller separeret
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Vanillesauce
Hæld mælken op i en kasserolle, flæk vaniljestangen og lad den ligge lidt i mælken. Tilsæt...
Miniflûtes med gedeost, salami og tomat
Skær flûtene i halve og rist dem. Skær hver salamiskive i kvarte og hver cherrytomat i tre...
Hjemmelavet gløgg med appelsin- og citronsirup
Hjemmelavet gløgg med appelsin og citronsirupStart med at rive skallen fra appelsiner og c...