Video: Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomaterKøkken:
Ingredienser:
Græsk
15
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hakket oksekød 8-12%
-
3 tsk Soltørret tomat
-
150 gram Feta 40+
-
1 stk Løg
-
5 kvist Frisk basilikum
-
0 Køkkensalt
-
0 Peber
-
1 stk Æg
-
3.4 stk Agurk
-
2.3 spsk Græsk yoghurt
-
2.3 stk Hvidløgs fed
-
2 tsk Køkkensalt
-
4 tsk Peber
-
8 spsk Olivenolie
-
3 stk Bagekartoffel
Græske frikadeller med feta og soltørrede tomater
Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
Skær bagekartoflerne i både, og vend godt i olivenolie, salt, peber og eventuelt paprika. Lad dem bage i ovnen o 40 minutter, eller indtil de er flotte og gyldne.
Når bagekartoflerne er puttet ind i ovnes, hakkes de soltørrede tomater, feta og basilikum fint.
Hak eller blend dernæst løget fint, og bland det hele godt sammen med oksekød og ægget.
Tilsæt salt og peber. Steg dem efterfølgende på en pande med olivenolie, hvor tre sider af hver frikadelle får noget stegning.
Riv agurken, og dræn den for vand i et viskestykke.
Hæld agurken i en skål, og tilsæt den græske yoghurt samt de pressede fed hvidløg.
Smag tzatzikien til med salt og peber. Tag bagekartoflerne ud, når de er færdige.
Dine græske frikadeller med feta og soltørrede tomater er nu klar til servering med tzatziki og kartoffelbåde - velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips:
Frikadeller kan være en god spise at lave ekstra portioner af, for så at fryse dem ned til en dag, hvor man har brug for hurtig mad. Eller måske til ekstra hapsere i madpakkerne. Lav sjove spyd med frikadeller og grøntsager, eller lav fine frikadellemadder. Frikadeller fungerer også godt til en pastasalat, eller hvis man har lavet minifrikadeller, kan de komme i et pitabrød sammen med salat og tzatziki.
Andre opskrifter
Hvis du ønsker en anden version af græske frikadeller, kan du med fordel prøve græske frikadeller i tomatsovs. Der findes naturligvis mange former for frikadeller, og nærmest hver nation har deres version af frikadeller. Her er to opskrifter fra Asien, som er thai fiskefrikadeller og
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sund æblekage
Sund æblekageSkræl æblerne og skær dem ud i tern. Æg og sødemiddel piskes sammen i en skål...
Brunsviger - Radza
Margarine smuldres i melet. Sukker, kardemomme og salt tilsættes. Gæren udrøres i den lunk...
Citron pasta
Skallen rives af citronerne, og de presses. Der skal være ca. 1 dl citronsaft. Olien og pa...