Video: Rugbrød med surdej
Rugbrød med surdejKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
12 timer 0 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
460 gram Rugmel
-
460 gram Hvedemel
-
10 Lunkent vand
-
1.1 tsk Salt
-
2 Hørfrø
-
3 Solsikkekerne
-
3 Havregryn
Tilbehør
-
1.2 Surdej
-
1 Hvedemel
-
1 Koldt vand
Sådan laver du rugbrød med surdej
Ingredienserne til dejen blandes og der tages fra til en ny surdej (1/2 dl dej).
Se hvordan surdejen laves under 'tilbehør' i ingredienslisten.
Ingredienserne til surdejen blandes og sættes i køleskabet - indtil nyt brød bages.
(surdejen skal minimum stå i 3 dage og kan holde sig i max 3 uger).
Kernerne blandes i dejen.
Dejen fyldes i 2 forme og hæver 10-12 timer i stuetemp. med bagepapir over.
Rugbrødet bages i 42 minutter på 200 grader, tages ud og smøres med olie - hvorefter det dækkes med stanniol og bages færdigt i yderligere 42 minutter.
Lad det køle lidt af inden servering.
Velbekomme!
Tips til dit rugbrød med surdej
Rugbrød er nærmest en uofficiel nationalret i Danmark og nydes hver dag af mange danskere. Rugbrød holder sig godt i madpakken og er samtidig lækkert på et frokost bord. Hvis du har lidt ekstra tid i weekeden, kan det varmt anbefales at udskifte det færdigkøbte rugbrød med et hjemmelavet et af slagsen. Lav eventuelt en stor portion så du har til hele den kommende uge. Der er ikke kun én måde at lave et lækkert hjemmebagt rugbrød på. Prøv for eksempel denne opskrift på et velsmagende rugbrød med øl og æbler.
Vild med at bage..?
Er du glad for at bage kan du tage et kig her og finde en opskrift på et lækkert bagværk. Vi har hundredvis af opskrifter på bagværker, så du er sikker på at finde noget der falder i din smag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stegte grønne tomater
Stegte grønne tomaterDe grønne tomater skæres i ½ cm tykke skiver. Slå ægget ud på en tall...
Champignon tartatin med rucola og parmesan
Varm en 20 cm ovnfast pande op. Hakkede svampe og timian simrer i smørret så de stadig har...
Hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkålStart med at snitte kålen fint. Put smør, ribsgelé, æblemost, balsamico...