Video: Naanbrød i ovn
Naanbrød i ovnKøkken:
Ingredienser:
Indisk
8
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
1 tsk Tørgær
-
1 tsk Sukker
-
1.25 deciliter Varmt vand
-
1 stk Æg
-
4 spsk Olivenolie
-
4 spsk Yoghurt naturel
-
450 gram Hvedemel
-
1 tsk Køkkensalt
Naanbrød i ovn
Bland tørgær, sukker og vand i en skål.
Lad det stå i 10 min., til ingredienserne er helt opløst.
Bland æg, olie og yoghurt godt med gærblandingen.
Bland mel og salt i en anden skål.
Tilsæt gærblandingen og rør godt sammen med grydeske.
Ælt derefter dejen godt igennem med hænderne i ca. 10 min.
Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, stil den lunt og lad den hæve et par timer.
Forvarm ovnen til 220°, varmluft til 180°.
Ælt dejen på et melet køkkenbord 1 minut og del den i 8 stykker.
Rul hver klump dej flad, cirka ½ cm tyk, og form den rund, oval eller trekantet med hånden, så kommer brødet til at se rustikt og autentisk ud.
Bag brødene på bagepapir smurt med lidt olie, midt i ovnen i 6-7 min.
Giv dem til sidst maks. 2-3 min. på grill, til de er gyldne og bløde.
Pensl dem med lidt smør på oversiden og server dine naanbrød straks.
Velbekomme!
Naan
Naanbrødene er helt uundværlige i det indiske køkken. Brug dem for eksempel til at dæmpe en meget stærk ret sammen med ris, eller til en lækker dahl eller butter chicken.
Variant
Drys brødene med mandelflager, sesamfrø eller tynde skiver hvidløg. Du kan også tilsætte kommen i dejen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dip med dild til chips
Sådan laver du en dip til Chips : Hak løg og dild meget fint Bland resten af ingrediense...
Blommecrumble
BlommecrumbleBlommerne skylles og halveres.Stenene fjernes.Blommerne lægges i et ovnfast f...
Tærte med rucola og feta
Mel og smør smuldres sammen i en skål og samles til sidst med koldt vand. Dejen skal være...