Video: Italiensk pizzadej
Italiensk pizzadejKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
50 gram Gær
-
4 deciliter Vand
-
1 tsk Køkkensalt
-
4 spsk Olivenolie
-
600 gram Hvedemel
Sådan laver du italiensk pizzadej
En pizza, med hjemmelavet pizzadej, bliver noget helt andet og det er originalt som i Italien.
Vælg gode ingredienser med kvalitet og jeres gæster vil elske jeres italienske pizza.
Alle ingredienserne blandes og dejen æltes.
Lad dejen hæve natten over i køleskabet, eller lad den stå ved stuetemperatur 30-60 minutter under et viskestykke.
Rul dejen ud tyndt, sørg for at der er nok mel under, så den nemt kan tages op med pizzaspaden, og flyttes ud til grillen.
Tænd ovnen og lad pizzastenen stå 10 minutter på fuld varme, før du kommer pizzaen på pladen.
Det tager 6-11 minutter at bage pizzaen, hvis du laver dejen tynd.
Top din pizza med lige det fyld du har lyst til!
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din italienske pizza
Lader du pizzadejen stå og hæve i køleskabet natten over er det det der betegnes for en koldhævet pizzadej og du kan med fordel skære ned på gæret og blot tilføje 5-10 gram. Fordelen med koldhævning er at brødet får en bedre krumme og mere smag. Lad dog ikke dejen stå i køleskabet i mere end 24 timer.
Brug tid på at lave en god hjemmelavet pizzaiolasauce og server gerne en gammeldags hvidkålssalat til. Pizzadejen kan laves inden den skal bruges, så har man den klar til ovnen. Normalt bager man pizza i en ovn ved 300 grader, men da det er de færreste ovne, der kan det, kan man bruge højest mulige varme. Pas på intet brænder på!
Bliv inspireret og find flere spændende opskrifter
Har du lyst til mere italiensk mad, så find en opskrift på italiensk mad her. Du kan bl.a. lave disse lækre bruschetta og servere dem som forret til din næste italienske aften.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Andebryst m. cremet urtesauce
Andebryst med cremet urtesauceBrun andebrysterne med skindsiden nedad i 5 min, eller til d...
Pizza Marinara
Opløs gæren i den lune væske. Tilsæt olie, salt og mel lidt ad gangen og ælt dejen sej og...
Blomkålsgratin med skinketern
Blomkålsgratin med skinketernSkær blomkålen ud i små stykker og blanchér dem i letsaltet v...