Video: Hindbærlagkage
HindbærlagkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
0
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Hindbærlagkage
Mandelbund:
Æggeblommer og sukker piskes med håndmikser til en tyk æggesnaps.
Mel og bagepulver blandes og sigtes.
Dette vendes forsigtigt i "snapsen" sammen med de fint blendede mandler.
Æggehviderne piskes stive, men ikke knoldede, og vendes forsigtigt ned i "mandelsnapsen", til dejen er ensartet.
Klip et rundt stykke bagepapir, præcis så stort som springformens bund og læg det i springformens bund.
Fordel dejen heri og stryg den jævnt ud med en palet.
Bages 20-30 min. ved 190 gr. til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk.
Mandelbunden afkøles helt, inden kanten skæres løs med en lille glat kniv og den afkølede mandelbund kan slås ud af formen.
Rengør springformen helt.
Hindbær-fromage:
Husblassen lægges i blød i 1 liter koldt vand i ½ time.
Vaniljestangen flækkes på den lange led, og kornene skrabes ud.
Lidt af flormelissen og kornene mases med en paletkniv på bordet, således at kornene skilles ad.
Hindbær, flormelis og vaniljesukker moses kort med hænderne.
Derefter opvarmes massen i en lille gryde til 70 grader og tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme blanding.
Rør godt.
Kom den varme blanding op i en ren skål.
Piskefløden piskes til let skum.
En 1/3 af det let piskede flødeskum kommes nu op i hindbær- blandingen.
Pisk hurtigt.
Denne hindbær-blanding kommes nu op i skålen med den resterende let piskede fløde, og det hele vendes nu forsigtigt sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på mandelbunden som anvist i teksten: "opbygning".
Overtræksmarcipan:
Alle ingredienserne æltes sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Overtræksmarcipanen opbevares i en tillukket plasticpose ved stuetemperatur, indtil den skal anvendes, dog max. en uge.
Opbygning:
Mandelbunden flækkes på midten i 2 lige tykke bunde (benyt en stor savtakket kniv.)
Den nederste bund lægges igen i springformen.
2/3 dele af hindbær-fromagen fordeles på bunden, og den øverste bund lægges ovenpå fromagen, pres toppen godt ned til fromagen.
Den resterende hindbær-fromage fordeles på kagens top og stryges glat ud.
Den sammenlagte kage stilles nu i køleskab til næste dag eller alternativt min. 3 timer i fryseren, hvorefter den forsigtigt befries fra formen og straks placeres på det udvalgte fad, hvorfra kagen skal serveres.
Overtræksmarcipanen udrulles i ekstra flormelis, til ét langt bånd som kan nå hele vejen rundt om kagen.
Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen.
Skær båndet, mens det ligger på bordet, og mål selvfølgelig, inden du skær.
Lad gerne båndet være ca. 1 cm. højere end kagen.
Der laves chokoladeflager af den hvide plade chokolade.
Brug en kokkekniv med lige skær. (Det er naturligvis også muligt at rive chokoladen på et groft rivejern).
Flagerne placeres på kagens midte.
De 4 dl. piskefløde piskes til skum og kommes op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl i.
Flødeskummet sprøjtes til smukke rosetter, 16 stk.
På hver roset placeres et friskt smukt hindbær.
Hindbærlagkage
Vil du lave en anden af vores opskrifter med hindbær (og brug af lidt færre trin, læs: nemmere tilberedning),
så se evt. vores opskrifter på hindbærtærte eller på hindbærsnitter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Romkager
Rul de optøede butterdejsplader ud og beklæd smurte linseforme med dejen.Vandbakkelsesdeje...
Cacao proteindrik
Alle mælkeprodukter piskes sammen. Derefter piskes æggene i og smages til med sukker.
Rosinbarrer
Anbring rosiner og æblejuice i en gryde. Bring det i kog og lad det afkøle.I mellemtiden r...