Video: Andesteg
AndestegKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
4
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
3.4 kg hel and
-
2 Uskrællede æbler
-
200 gram Sveske
-
15 gram Smør
Andesteg
Opskriften passer til en and på 3,4 kg.
Forvarm ovnen på 180 grader.
Gnid anden indvendigt og udvendigt med salt og peber og gerne en lille smule smør også.
Halver æbler med skræld og fjern kærnehuset.
Fyld anden med æbler og svesker.
Sæt anden i ovnen (180 grader) og lad den stege i ca. 2 timer.
Tjek med stege termometer. Den skal være 75 grader indvendigt.
Tag anden ud og stil den på hoved, så alt saften render nedad og går gennem brystet så får du en saftig and.
Lad den trække mindst 30 minutter. Du kan med fordel stege den om morgenen, sætte den på køl, og skære den ud som jeg viser på videoen.
Gør du dette kan du bruge noget af skroget til saucen. Varm anden forsigtigt penslet med smeltet smør.
I dette tilfælde ville jeg lave nye æbler og svesker til stegen.
Velbekomme!
Tips og tricks
skal du have noget brun sovs til din andesteg, så prøv vores brune sovs her.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Shawama
Bøfkød: 1. Skær bøfferne i strimler og bland grundigt med hvidløg og krydderier. 2. La...
Tunfrikadeller i ovn
Sådan laver du tunfrikadellerNår du skal lave tunfrikadeller, skal du starte med at forvar...
Brombærtærte
BrombærtærteBland hvedemel, havregryn og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr d...