Video: Gode teboller
Gode tebollerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
250 gram Hvedemel
-
3 tsk Bagepulver
-
1 tsk Kardemomme
-
1.2 tsk Salt
-
1 spsk Sukker
-
50 gram Smør
-
1.5 deciliter Vand
-
1 stk Æg
Sådan laver du gode teboller
Mel, bagepulver og kardemomme sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Smørret smuldres i.
Ægget piskes sammen og noget gemmes til pensling. Resten hældes i dejen sammen med vandet. Dejen æltes blank og smidig og trilles til en pølse og skæres ud i 12 stykker.
Stykkerne formes til boller og sættes på en bageplade og pensles. Tebollerne sættes i en forvarmet ovn i ca. 15 min. ved 225 grader.
Lad tebollerne afkøle en smule inden servering.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til dine gode teboller
Teboller er altid en af favoriterne når der er en særlig anledning, som f.eks. en fødselsdag der skal klares. Du kan altid halvere tebollerne og servere dem enten smurt eller med blødt smør. Har du lidt ekstra tid til overs, så lav også din egen marmelade, f.eks. en frisk jordbærmarmelade og server denne til. Bager du til en særlig anledning, for eksempel en fødselsdag og vil overraske fødselaren, så smør ærmerne op og giv dig i kast med en hindbærlagkage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hvide asparges med rejer
Hvide asparges med rejer Start med at tage æggeblommerne ud af køleskabet, så den har stu...
Pinjesmåkager med marcipan
Forvarm ovnen til 175°C. Dæk to bageplader med bagepapir. Blend halvdelen af pinjekerne...
Åses karrysild
Åses karrysildPisk fløden til flødeskum og bland den med cremefraichenSmag til med citrons...