Video: Oksefilet med ristede kartofler og varm bearnaisesauce
Oksefilet med ristede kartofler og varm bearnaisesauceKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 5 minutter
Antal personer:
-
2.5 kg Oksefilet
-
1 tsk Groft salt
-
0 Friskkværnet peber
-
2.25 kg Kogte aspargeskartofler
-
100 gram Usaltet smør
-
2 stk Finthakkede rødløg
-
1.5 liter Bernaisesauce
-
1 deciliter Hakket persille
Rids oksefiletens fedtlag.
Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen.
Tag oksefileten ud efter 10 min. og drys den med salt og peber.
Skru ovnen ned til 150°.
Sæt atter fileten nederst i ovnen.
Tag den ud efter ca. 1 time og 5 min. og mål med et stegetermometer kødets temperatur.
Kødets centrumstemperatur skal vise ca. 65°, før oksefileten er færdig.
Den er nu rosastegt.
Lad filleten hvile tildækket til kartoflerne er færdige.
Smørristede kartofler:
Skru ovnen op på 225°.
Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik.
Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over.
Rist kartoflerne midt i ovnen.
Varm bearnaisesaucen igennem og tilsæt persille. Smag til.
Tilbehør Haricots verts
Tip: I stedet for varm bearnaise kan du også lave en kold bearnaise.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Små karamelliserede pæretærter med kardemommecreme
Forvarm ovnen til 225°C. Beklæd en bageplade med bagepapir. Rul butterdejen ud på en melet...
Krydderkage
Sådan laver du krydderkage Tænd ovnen og indstil den på 170°C. Pensl en form med smeltet s...
Fiskesuppe med safran
-Fiskebenen skylles i koldt vand. -Grøntsagerne sauteres i olie i en gryde uden at de tag...