Video: Hvid chokolademousse med mandler og hindbærsauce
Hvid chokolademousse med mandler og hindbærsauceKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
8
Tilberedningstid
0 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
100 gram Hvid chokolade
-
1 deciliter Creme fraiche 18%
-
1 deciliter Piskefløde 38%
-
50 gram Smuttede mandler
-
1 deciliter Tranebærsaft
-
1.2 deciliter Appelsinsaft
-
1 stk Vanillestang
-
400 gram Friske hindbær
Mandel- og hvid chokolademousse
Mousse:
Hak chokoladen ret fint.
Kom 2/3 af den i en lille skål, og smelt den over vandbad.
Det må kun lige akkurat smelte - og ikke blive for varm.
Tag skålen af varmen og rør resten af chokoladen i.
Rør cremefraiche i lidt af gangen, så massen afkøles.
Vend de hakkede mandler i.
Pisk fløden til flødeskum, der ikke er for fast.
Vend det forsigtigt i.
Rør ikke for meget, for så skiller det nemt.
Kom moussen i små glas, ca. 2 spsk. i hvert.
Dæk dem til og stil dem på køl i 1-4 timer (gerne længere).
Sauce:
Flæk vanillestangen og klip den i mindre stykker.
Kom den i en gryde med tranebær- og appelsinsaft.
Kog det lidt ind.
Jævn evt. let med majsstivelse.
Vend bærrene i og sluk med det samme.
Stil det koldt.
Tag moussen ud af køleskabet ½ time før servering.
Anret moussen med lidt bær og sauce ovenpå og resten ved siden af.
Mandel- og hvid chokolademousse
Har du lyst til at kreere nogle af vores mange andre spændende desserter, så kig gerne på nogle af vores andre opskrifter.
Se fx på vores hindbærtærte eller vores hindbærmacarons.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Caesar Salad
Skær/klip bacon ud i små tern, og steg på en tør pande. Mens det steger, skæres brødet ud...
Avocado med rejer
Sådan tilbereder du Avocado med rejer :Flæk de modne avocadoer og tag stenene ud lige ind...
Chilisuppe
ChilisuppePeberfrugter og løg skæres i tern og svitses i en gryde. Bouillon og salsa tilsæ...