Video: Fransk valnøddebrød
Fransk valnøddebrødKøkken:
Ingredienser:
Fransk
7
Tilberedningstid
2 timer 15 minutter
Arbejdstid
35 minutter
Antal personer:
-
0.5 deciliter Vand
-
0.25 deciliter Valnøddeolie
-
25 gram Gær
-
0.5 spsk Havsalt
-
600 gram Hvedemel
-
225 gram Rugmel
-
50 gram Valnød
Sådan laver du fransk valnøddebrød
En portion til 8 personer svarer til 2 brød.
Varm vand og olie op til det er lunkent.
Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken.
Tilsæt salt og mel. Gem lidt mel til udrulning.
Rør dejen godt sammen og lad den hæve under et klæde i ca. 45 minutter.
Ælt dejen på et meldrysset bord til den er smidig og let at arbejde med.
Tilsæt om nødvendigt mere mel.
Hak valnødderne.
Ælt de hakkede valnødder ind i dejen, skær den i to stykker (pr. otte personer) og form dem til runde brød.
Læg brødene på en eller to smurte bageplader.
Rids brødene tre- fire steder med en skarp kniv.
Drys lidt mel over og lad dem efterhæve under et klæde i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°C.
Bag brødene på nederste rille i 30-40 minutter.
Stænk dem med vand under bagningen, så får brødene en sprød skorpe og en fin, gylden farve.
Flere brød opskrifter
Prøv nogle af de andre populære opskrifter på brød som f.eks. Bondebrød eller Groft franskbrød med kerner.
Spørgsmål:
Hvor køber man valnøddeolie mvh Britta
Svar:
Hej Britta, jeg tror de har det i Bilka eller Føtex
Mvh Tomas
opskrifter.dk
25/07-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man fryse det Franske valnøddebrød
Svar:
ja - det kan du sagtens gøre.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
27/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Krabbe i kokossuppe
Skær peberfrugten i strimler. Opvarm olien i en wok. Steg kort karrypasta i olien, tilsæt...
Kyllingepita med chilisauce
Bland yoghurt, hakkede forårsløg, chilier, jordnøddesmør og salt i en blender. Blend det t...
Syltede grisetæer
Rengjorte grisetæer flækkes og koges i letsaltet vand (ca.1½ time) med laurbærblade og løg...