Video: Jensens Flødekartofler med spinat
Jensens Flødekartofler med spinatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1 kg Kartofler
-
250 gram Hakket løg
-
250 gram Frisk spinat
-
1.4 tsk Revet muskatnød
-
0 Køkkensalt
-
0 Friskkværnet peber
-
1.2 liter Piskefløde 38%
-
150 gram Revet ost
Sådan laver du flødekartofler med spinat
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Smør et ildfast fad og læg spinat i bunden, krydder med salt.
Byg fadet op med kartofler og løg lagvis, der krydres med salt peber og muskatnød.
Afslut med revet ost og hæld fløden over, hold lidt fløde tilbage til at spæde med.
Retten sættes i en forvarmet ovn 200 gr. ved alm. ovn.
Placeres midt i ovnen i ca 1 time.
Tages ud og holdes varm, eks. i varmekasse.
Nemt og lækkert tilbehør
Flødekartoflerne er efterhånden noget af en dansk klassiker og virkleig nemme at lave, såvel som at de kommer i et hav af forskellige tilberedningsmuligheder. Du kan komme mange ting ned i fadet sammen med dine kartofler, fx. forskellige slags oste, kryderurter, chili, cayenne peber, paprika krydderi - ja der er mange muligheder for at gøre flødekartoflerne til din hel egen version. Du kan fx. også se på vores opskrift på flødekartofler med løg.
Flødekartoflerne går virkelig godt sammen med alle slags kød, om kylling, gris okse eller lam. SOm inspiration akn du se vores opskrift på flanksteak med flødekartofler.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æble- og blommemarmelade
Æble- og blommemarmeladeSkold, flå og udsten blommerne og skær dem i mindre stykker.Skræl...
Filonebrød
FilonebrødRør gæren ud i stuetempereret vand. Tilsæt mel(hvede og durum) og salt. Læg deje...
Halibut
Fiskefiletten koges eller steges i margarinen Grøntsagerne koges i letsaltet vand (i sam...