Video: Flødekartofler med løg
Flødekartofler med løgKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
7
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
2 kg Kartofler
-
150 Gulerod
-
150 Broccoli
-
1 stk Løg
-
4 Hvidløg
-
5 Fløde 13%
-
200 Mornay sauce
Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i skiver. Skær broccolien ud til små buketter og løgene i ringe. Hvidløgene skal snittes fint. Løget skæres ud i tynde både. Start med at lægge kartofler i bunden af et ovnfast fad. Derefter fordeles grøntsagerne jævnt, slut af med kartofler. Fløden blandes med dine krydderier og hældes ud over kartoflerne. Der sluttes af med mornaysauce. De skal i en forvarmet ovn på 200°C i ca. 50-60 min. Drys med hakket persille før servering.
Spørgsmål:
I flereopskrifter indgår mornaysauce. Hvad er det? Ved (læs om) er der er overalt tomt felt ud for mornaysauce.
Svar:
Mornay:
Sauce Mornay er en sauce baseret på Sauce Bechamel tilsat ost. Den anvendes overvejende til pastaretter, så som Lasagne.
- men kan altså bruge til flødekartofler :)
Se hvordan du laver Bechamel sauce - kunne egentlig oversættes til mælkesovs:
http://www.opskrifter.dk/160.0.html
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
02/07-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Oksemørbrad i rødvinssauce
Løgene pilles, skæres i kvarte og svitses i en pande i smør. Tages op. Oksemørbraden sk...
Sveske trifli
Kagecreme: Æggeblommer, sukker, mel og vanille røres godt sammen og hældes i den kogende m...
Blue Hawaiian
Blend rom, likør, juice og mælken med en kop is i en elektrisk blender ved høj hastighed....