Video: Gulerodsbrud
GulerodsbrudKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
100 gram Gær
-
130 gram Smør
-
0.5 liter Vand
-
2 tsk Salt
-
50 gram Sukker
-
3 Æg
-
200 gram Revet gulerod
-
100 gram Solsikkekerne
Luftige gulerodsbrud
Gulerodsbrud er de her lækre, luftige gulerodsboller med solsikkekerner, som smager himmelsk.
Vi har her vores version af de skønne boller.
Sådan laver du gulerodsbrud
Rør gær, smør, vand, salt, sukker og 1 æg sammen i en skål.
Tag en anden skål og rør revet gulerod, solsikkekerner og de sidste 2 æg sammen.
Hæld herefter indholdet af de to skåle sammen i en skål og rør.
Tilsæt 1 kg mel og ælt. Form og læg bollerne direkte på pladen med en ske.
Lad dem hæve 1/2 time.
Bag i 10 min ved 225 grader.
Tag herefter bollerne ud og lad dem køle af.
Så har du hjemmebagte gulerodsbrud.
Gulerodsbrud kan bruges til meget
Denne gulerodsbolle kan sagtens spises uden noget til. På grund af det revne gulerod er bollen nemlig dejlig fugtig og luftig. Men bollen er faktisk også rigtig god til meget andet. Du kan fx bruge den som burgerbolle, hvor den klart giver bedre fylde end en almindelig burgerbolle. Så er bollen også dejlig som sandwich, hvor du kan putte dit yndlingsfyld i. Du kan selvfølgelig også bruge gulerodsbrud til morgenmad med smør og ost eller marmelade, eller hvad du nu foretrækker som pålæg.
Varianter af bollen
Udover at putte solsikkekerner i selve gulerodsbrudne, så kan du også hælde lidt solsikkekerner oven på bollerne. Bare husk at pensle bollerne med æg først. Hvis du ikke er til solsikkekerner, kan du bruge græskarkerner i stedet for. Og er du ikke til gulerødder, kan du prøve med revet squash, hvilket også er en populær variant.
Du kan også vælge at putte ost i opskriften. Prøv fx vores boller med ost og gulerødder. Hvis du foretrækker en lidt grovere bolle, bør du tjekke vores opskrift på boller med hvede og rug.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tærte med rucola og feta
Mel og smør smuldres sammen i en skål og samles til sidst med koldt vand. Dejen skal være...
Torsk i fad
Torsk i fad Forvarm først ovnen til 200 grader. Rør derefter fløde og citronsaft samm...
Engelske chokolademuffins
Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker (det meget sukker gør kagerne specie...