Video: Flødekartofler med porrer
Flødekartofler med porrerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
5
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 kg Kartofler
-
2 stk Porre
-
1.2 liter Piskefløde 38%
-
0 Salt
-
0 Peber
Flødekartofler med porrer
Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver.
Rens porrerne grundigt under vand og skær dem ud i tynde ringe. Roden og de øverste grove blade skal ikke bruges, men bare smides ud.
Læg kartoffelskiver i bunden af et ildfast fad og kom så porreringene over. Gentag dette indtil fadet er næsten fuldt.
Bland piskefløde med lidt salt og peber i en skål. Hæld herefter skålens indhold over kartoffel- og porreblandingen.
Fadet stilles i ovnen på 200 grader i 45 minutter, eller indtil flødekartoflerne er møre.
Velbekomme.
Flere ingredienser
Hvis du synes, at der skal endnu mere smag til dine flødekartofler med porre, så kan du overveje at komme fx muskatnød, løg eller hvidløg i. Derudover kan du også komme rasp eller revet ost oven på blandingen de sidste 10 minutter af stegetiden.
Passende tilbehør
Hvis du mangler lidt inspiration, så kan du eksempelvis lave græske frikadeller, stegt svinekam eller grydestegt kylling. Flødekartofler går heldigvis til de fleste kødretter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stegt ål med opbagt sovs og kartofler
Sådan laver du stegt ål Mel, salt og peber blandes til en panering. Ålene gøres rene o...
Mexicansk gryderet med oksekød og ris
Mexicansk gryderet med oksekød og risVarm olien i en stor gryde over middel varme. Ti...
Engelsk kage
Sukker og melis røres godt. Æggeblommer blandes i lidt efter lidt. Mel, bagepulver og caca...