Video: Chilimarmelade
ChilimarmeladeKøkken:
Ingredienser:
Mexicansk
7
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
6 stk Rød chili
-
2 stk Rød peberfrugt
-
5 spsk Olivenolie
-
5 spsk Rørsukker
-
2.5 spsk Hvidvinseddike
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Friskkværnet peber
Chilimarmelade
Husk at bruge gummihandsker, når du håndterer chili - det er for din egen skyld.
Chilierne snittes i fine ringe og peberfrugterne skæres i små tern, hvorefter de blandes med de øvrige ingredienser og simrer ved svag varme under låg i ca. 1 time.
Du kan evt. skrabe kernerne fra, hvis du ønsker, at marmeladen skal være mindre stærk.
Kom din chilimarmelade i et skoldet sylteglas og sæt det på køl.
Serveringsforslag
Hvis du er vild med chili, så bør du helt sikkert prøve at lave chilimarmelade. Du kan snildt bruge marmeladen som en form for dressing eller spread, og det smager rigtig godt sammen med eksempelvis hjemmelavede pitabrød. Derudover kan du også overveje at smøre din burgerbolle eller sandwich med marmeladen.
Chilimarmeladen spises i det salte køkken og ikke til morgenmaden, som man ellers kunne tro pga. navnet.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Salat med hamburgerryg
Pisk fløden næsten stiv og rør æggeblomme, dijonsennep og peber heri. Vend persille, purlø...
Grillkylling med røget paprika
Gnid kyllingen indvendig og udvendig med salt. Skær citronerne i både og hak timianen grof...
Krydret citrondressing
Pres hvidløget. Bland alle ingredienser på nær olie og rør godt rundt. Når saltet er opløs...