Video: Kartoffelmos med kødboller og brun sovs
En nem og børnevenlig hovedret perfekt til efterårsferien. Blød kartoffelmos, saftige kødboller og fyldig brun sovs, alt det gode samlet, en sikker vinder hos børnene.Køkken:
Ingredienser:
Nordisk
11
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
400 gram Hakket svinekød 8-12%
-
1 stk Løg
-
3 spsk Rasp
-
1.5 deciliter Mælk
-
1 kg Kartofler
-
50 gram Smør
-
1.5 deciliter Mælk
-
1 spsk Smør
-
1 spsk Hvedemel
-
3 deciliter Bouillon
-
1 spsk Fløde 13%
Sådan gør du
Kødboller
Bland alle ingredienser i en skål, og rør farsen sammen.
Form små boller, og steg dem gyldne på en pande i smør eller olie.
Læg dem til side.
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i letsaltet vand (ca. 20 min).
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med smør og varm mælk. Smag til med salt og peber.
Brun sovs
Smelt smør i en gryde, og rør melet i.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring, til sovsen har den ønskede konsistens.
Smag til med fløde, kulør, salt og peber.
Server kødbollerne med lun kartoffelmos og brun sovs. Drys evt. med lidt frisk persille for farve.
Retten er nu færdig, velbekomme.
For ekstra smag kan du bruge lidt stegesky fra panden i sovsen, det giver en rigere, dybere smag.
Vil du have en mere luftig kartoffelmos, kan du piske den med elpisker og tilsætte lidt ekstra smør.
Du kan lave en dobbeltportion af kødbollerne, de er perfekte i madpakken dagen efter.
Prøv også en opskrift på hjemmelavet pizza
Eller børnevenlig kyllingespyd
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blinis med boghvedemel
1. Del æggene i hvider og blommer.2. Rør blommerne sammen med melet.3. Smelt smørret, til...
Kulørt bulgur
Varm olivenolien i en stor gryde og tilsæt bulguren. Omrør indtil bulguren bliver klar i f...
Daredevil
Hæld alle ingredienserne i et collinsglas fyldt med isterninger.