Video: Lækker Marokkansk grøntsagscouscous
Lækker Marokkansk grøntsagscouscousKøkken:
Ingredienser:
Andet
18
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
0 Salt
-
0 Peber
-
1 stk Grøntsagsbouillon
-
1 tsk Kanel
-
150 gram Squash i skiver
-
2 stk Hakket porre
-
150 gram Gulerod i skiver
-
250 gram Løg
-
150 gram Pastinak
-
1.2 kg Græskar i tern
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 spsk Hakket koriander
-
250 gram Couscous
-
10 stk Safran
-
1.2 stk Hvidkål
-
200 gram Kikærter
-
1 tsk Brun sukker
-
0.5 Lyse rosiner
Varm ovnen til 225 grader.
Gør alle grøntsagerne klar: kom løgene i kogende vand 1 min. og pil skrællen af.
Kom alle grøntsagerne i en stor gryde sammen med hvidløg, bouillon, safran, salt og 1 l vand (pr. 4 portioner).
Bring det i kog og lad det simre 3-4 min.
Tag grøntsagerne op og gem væden.
Læg gulerødder, pastinakker, græskar og løg i en bradepande, dryp 3 spsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over, drys med kanel, sukker, salt og peber.
Læg låg, porrer og squash i en anden bradepande, dryp 1 tsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over og drys med lidt salt og peber.
Sæt grøntsagerne i ovnen.
Efter 35 min. blandes kikærter og sultanas med gulerødder og pastinakker i bradepanden.
Fortsæt bagningen endnu 10-15 min. til grøntsagerne begynder at blive brune og karamellisere.
Når grøntsagerne næsten er færdige varmes grøntsagsvandet op til kogepunktet.
Kom cous coussen i en stor skål og hæld den kogende væske over.
Lad den trække ca. 10 min.
Løsn den med to gafler og bland den med koriander.
Læg cous coussen i en pyramide på et stort serveringsfad.
Fordel grøntsagerne rundt om cous coussen.
Servér de sødede, krydrede grøntsager i en skål ved siden af.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tomat chutney
Tomat chutneyPrik tomaterne, skold og flå dem, og skær dem i skiver. Skær løg og chili i f...
Pasta med pancetta, spinat og ricotta
Kog pastaen.Imens steges hakkede hvidløgsfed let og tilsættes skyllet spinat. Pancettaen s...
Gnocchi og malfatti
Et ildfast fad smøres med smør. Hæld den hakkede spinat i en skål sammen med ricottaen, ha...