Video: Lækker Marokkansk grøntsagscouscous
Lækker Marokkansk grøntsagscouscousKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Hovedret
18
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
0 Salt
-
0 Peber
-
1 stk Grøntsagsbouillon
-
1 tsk Kanel
-
150 gram Squash i skiver
-
2 stk Hakket porre
-
150 gram Gulerod i skiver
-
250 gram Løg
-
150 gram Pastinak
-
1.2 kg Græskar i tern
-
2 stk Hvidløgs fed
-
1 spsk Hakket koriander
-
250 gram Couscous
-
10 stk Safran
-
1.2 stk Hvidkål
-
200 gram Kikærter
-
1 tsk Brun sukker
-
0.5 Lyse rosiner
Varm ovnen til 225 grader. Gør alle grøntsagerne klar: kom løgene i kogende vand 1 min. og pil skrællen af. Kom alle grøntsagerne i en stor gryde sammen med hvidløg, bouillon, safran, salt og 1 l vand (pr. 4 portioner). Bring det i kog og lad det simre 3-4 min. Tag grøntsagerne op og gem væden. Læg gulerødder, pastinakker, græskar og løg i en bradepande, dryp 3 spsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over, drys med kanel, sukker, salt og peber. Læg låg, porrer og sqash i en anden bradepande, dryp 1 tsk olivenolie og 5 spsk af grøntsagsvæden over og drys med lidt salt og peber. Sæt grøntsagerne i ovnen. Efter 35 min. blandes kikærter og sultanas med gulerødder og pastinakker i bradepanden. Fortsæt bagningen endnu 10-15 min. til grøntsagerne begynder at blive brune og karamellisere. Når grøntsagerne næsten er færdige varmes grøntsagsvandet op til kogepunktet. Kom cous coussen i en stor skål og hæld den kogende væske over. Lad den trække ca. 10 min. Løsn den med to gafler og bland den med koriander. Læg cous coussen i en pyramide på et stort serveringsfad. Fordel grøntsagerne rundt om cous coussen. Servér de sødede, krydrede grøntsager i en skål ved siden af.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Stjerneskud
Luksus stjerneskud Start med at paner rødspættefileterne i mel, æg og rasp og steg dem i s...
Indbagte kalkunschnitzler
Schnitzlerne steges gyldne på en en pande. De krydres med salt og peber. Butterdejsplad...
Parmaskinke med oliven
Anret skinken på tallerkener, fordel olivenene over, og høvl rigeligt med parmesanost over...