Video: Gul suppe med nye gulerødder
Gul suppe med nye gulerødderKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Forret
15
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
1 kg Gulerod
-
300 gram Skalotteløg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
10 gram Ingefær
-
0.3 tsk Spidskommen
-
1 tsk Sukker
-
1 knsp Safran
-
0.3 deciliter Hvidvinseddike
-
2 liter Grøntsagsbouillon
-
0.5 tsk Bordsalt
-
0.5 tsk Hakkede peberkorn
-
16 stk Baby gulerod
-
1 tsk Hvidvinseddike
-
0.5 liter Gulerodssaft
-
0.5 stk Hvedebrød
Gulerødder, skalotteløg og hvidløg svitses i lidt olie til de er bløde, de må ikke tage farve. Tilsæt hakket ingefær, spidskommen, sukker og hvidvinseddike. Lad eddiken koge ind mens der røres rundt. Tilsæt safran, grønsagsbouillon og 2/3 del af gulerodssaften. Lad det simre i ½ time. Blend suppen i en blender og hæld den igennem en fin sigte, hæld derefter suppen tilbage i en ren gryde og kog suppen op, smag til med salt, peber, eddike, sukker og det sidste af gulerodssaften. Tilbehør: Skær brødet i nogle tykke skiver og derefter i store firkanter, dryp lidt olie på dem og varm dem i en 200 C forvarmet ovn i 4 - 5 minutter. Skrab baby gulerødderne og lad lidt af toppen blive, blancher dem forsigtigt i let sukker/saltet vand. Anretning: Hæld suppen i en dyb tallerken, læg brødet i midten og de små gulerødder rundt om. Tips: Man kan tilsætte en lille chili til suppen. Man får en dejlig varm suppe, hvor der f.eks. kan serveres stegte tiger rejer med hakket frisk koriander eller soja stegt kylling bryst. Mulighederne er mange.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kylling i kokosmælk
Partér kylingen og skær den i store stykker (f.eks. lår og bryst). Blend løg hvidløg, inge...
Yaki Soba Sweet Hot
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Skyl nudlerne i koldt vand og steg dem i oli...
Vinterlam
Varm smørret eller margarinen op i en gryde, og vend kødet heri. Drys melet over, og svits...