Gul suppe med nye gulerødder

14/11-2025

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Dansk

Forret

20 minutter

40 minutter

15



Fremgangsmåde:

Gulerødder, skalotteløg og hvidløg svitses i lidt olie til de er bløde, de må ikke tage farve.

Tilsæt hakket ingefær, spidskommen, sukker og hvidvinseddike.

Lad eddiken koge ind mens der røres rundt.

Tilsæt safran, grønsagsbouillon og 2/3 del af gulerodssaften.

Lad det simre i ½ time.

Blend suppen i en blender og hæld den igennem en fin sigte, hæld derefter suppen tilbage i en ren gryde og kog suppen op, smag til med salt, peber, eddike, sukker og det sidste af gulerodssaften.


Tilbehør:

Skær brødet i nogle tykke skiver og derefter i store firkanter, dryp lidt olie på dem og varm dem i en 200 C forvarmet ovn i 4 - 5 minutter.

Skrab baby gulerødderne og lad lidt af toppen blive, blancher dem forsigtigt i let sukker/saltet vand.


Anretning:

Hæld suppen i en dyb tallerken, læg brødet i midten og de små gulerødder rundt om.


Tips:

Man kan tilsætte en lille chili til suppen.

Man får en dejlig varm suppe, hvor der f.eks. kan serveres stegte tiger rejer med hakket frisk koriander eller soja stegt kylling bryst.

Mulighederne er mange.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

1 kg Gulerod

3 stk Skalotteløg

2 stk Hvidløgs fed

10 gram Ingefær

0.3 tsk Spidskommen

1 tsk Sukker

1 knsp Safran

0.3 deciliter Hvidvinseddike

2 liter Grøntsagsbouillon

0.5 tsk Bordsalt

0.5 tsk Hakkede peberkorn

16 stk Baby gulerod

1 tsk Hvidvinseddike

0.5 liter Gulerodssaft

0.5 stk Hvedebrød

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g