Video: Påskekage
PåskekageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
11
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
2 stk Appelsin
-
250 gram Margarine
-
4 stk Æggehvide
-
4 stk Æggeblomme
-
250 gram Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
120 gram Mørk chokolade
-
80 gram Hakkede mandler
-
200 gram Sukker
Tilbehør
-
250 gram Flormelis
-
1 spsk Vand
Påskekage
Start med at rive skallen på appelsinerne med et fint rivejern og stil skallen til side.
Pres dernæst saften ud af appelsinerne og stil den til side.
Hak den mørke chokolade og mandlerne til du synes de har den rette størrelse og stil til side.
Bland den opblødte margarine godt med sukkeret.
Rør derefter de 4 æggeblommer og appelsinsaften i.
Bland alt hvedemelet, bagepulveret, det hakkede chokolade og mandlerne i og rør det godt sammen.
Med et elektrisk piskeris, pisk æggehviderne stive og rør dernæst omkring 1/3 i.
Vend det resterende i forsigtigt så dejen forbliver luftig.
Hæld dejen over i en bradepande eller springform der er godt smurt med en smule margarine.
Den skal måle ca. 23x33 cm.
Slut af med at bage kagen midt i ovnen ved 170 grader i 30-40 minutter.
Bland flormelis med vand i de sidste 10 minutter mens kagen er i ovnen, så glasuren er klar og fordel den på kagen mens den stadig er lidt lun.
Server straks - velbekomme!
Tips og serveringsforslag til din påskekage
Selvom navnet på denne kage er påskekage kan den selvfølgelig sagtens serveres resten af året rundt. Server den eventuelt mens appelsinsæsonen er på sit højeste ved juletid og vinteren ud. På denne måde sikrer du dig at kunne få fingrene i nogle modne og søde appelsiner der kun vil gøre kagen endnu bedre. Eksperimenter evt. med at udskifte de hakkede mandler med andre slags mandler. Hvis du serverer den i juletiden kan du også tilføje en lille smule kanel eller kardemomme for at gøre den ekstra julet.
Opskrifter med appelsin
Er du på udkig efter andre opskrifter med appelsin kan du prøve denne mandelappelsinkage. Hvis du vil gøre dit tema fuldt ud kan du til forret servere gulerod- basilikum- og appelsinsuppe og dernæst dette lækre kyllingebryst i appelsinsauce til hovedret. Søg selv videre og gå på opdagelse i de mange opskrifter med appelsin.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Poh taek suppe
Skær fiskekødet i mundrette stykker. Skrub muslingerne (både muslinger og rejer indgår upi...
Kalvefrikassé med forårsgrønt
Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Kog op og skum suppen og tilsæt salt og evt....
Vanillekranse
Ovnen forvarmes til 175°C.Alle ingredienserne til dejen røres sammen i en skål. Dejen komm...