Video: Broccolisuppe med kartofler
Broccolisuppe med kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
1 stk Bagekartoffel
-
2 spsk Olie
-
500 gram Broccoli
-
1 stk Hakket løg
-
2 stk Hvidløgs fed
-
0.5 liter Grøntsagsbouillon
-
0.5 liter Sødmælk
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
4 stk Rugbrød i skiver
-
1 spsk Extra jomfru olivenolie
-
1 tsk Flagesalt
-
2 spsk Revet parmesan
Broccolisuppe med kartofler
Sautér kartoflerne i olie i en varm, stor gryde, til de er næsten møre, men uden at de tager farve.
Del broccolien i små buketter, og sæt dem til side.
Skræl stokken, og skær den i mindre stykker.
Tilsæt broccolistok, løg og hvidløg, og lad det stege med, uden at det tager farve.
Kom grøntsagsfond og mælk på, og lad det koge i 15-20 minutter, til broccolistok og kartofler er møre.
Kom næsten alle broccolibuketterne i (damp et par stykker til garniture), og lad suppen koge under låg, til broccolien er mør, men pas på, den ikke får for meget, så bliver den kedelig og grim i farven.
Skær rugbrødet i grove stænger, dryp dem med olie og salt, og rist dem i ovnen ved 185°, til de er sprøde.
Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Servér din broccolisuppe med kartofler, med lidt dampet broccoli, høvlet parmesan og sprøde rugbrødsstænger.
Bon appetit!
Ønsker du en sundere version, kan du erstatte sødmælken med en mælk med mindre fedt.
Supper
Prøv også vores franske løgsuppe eller grønkålssuppe a la farmor.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grønkålschips med parmesan
Sådan laver du grønkålschips med parmesanDu starter med at tænde ovnen på 160 grader.Skær...
Kalkunschnitzel med krydderurte-kartofler
Kartoflerne kan koges med skræl dagen før.Marinade: Hvidløg presses, chilien finthakkes og...
Klatkager
KlatkagerKlatkager laves af kold risengrød. Så derfor starter du med at lave en alminde...