Video: Arnes gløgg
Arnes gløggKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 liter Rødvin
-
2 deciliter Julebryg
-
1.5 deciliter Portvin
-
0.5 deciliter Whiskey
-
4 stk Appelsin i skiver
-
2 stk Citron i skiver
-
50 gram Brun farin
-
4 stk Kardemomme
-
1 stk Ingefær
-
1 stk Kanelstang
-
10 stk Nelliker
-
100 gram Rosiner
-
50 gram Mandler
Arnes gløgg
Rødvinen hældes op i en gryde.
Tilsæt nu julebryg, portvin og whisky i nævnte rækkefølge –det skal kun lige kunne anes, men ikke dominere smagen.
Derfor vil de angivne mængder være ca. mål, da ikke al vin og spiritus er lige sød/tør, eller stærk.
Tilsæt sukkeret i gryden.
Gryden sættes over svag varme og varmes op lige til under kogepunktet.
Det må ikke koge, da du så vil få gløgg uden alkohol.
Lad det trække, og imens hakkes de smuttede mandler groft.
Mandlerne kommes i sammen med rosinerne.
De forholdsvis mange rosiner i denne opskrift er pga. sukkerstoffet og smagen, frem for at bruge en større mængde farin.
Krydderierne kommes i en lille gryde med 1 1/2 dl. vand.
Det må gerne brækkes el. skæres lidt i stykker først.
De koger i 3-5 min og væsken hældes derefter gennem en sigte ned i gløggen.
Krydderierne kommes tilbage i den lille gryde, hvor de igen koger 3-5 min. i 1 1/2 dl. vand.
Vent med at komme anden kogning i før til sidst!
Kom nu citron og appelsinskiver i gløggen, og smag til med farin og det sidste afkog af krydderierne.
Et godt glas gløgg skal man selvfølgelig servere varm!
Enjoy!
Gløgg
Her på siden kan du finde historien om gløgg, som svenskerne tog til sig noget tidligere end Danmark, hvor gløgg først blev en juletradition omkring år 1900.
Typisk serveres æbleskiver sammen med et glas gløgg.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gravad laks
En passende form til fisken findes frem - fx en gratinform eller en fladbundet skål.Peberk...
Jordbærtrifli
Sådan laver du jordbærtrifliJordbærrene renses og skæres i skiver. Sukker drysses...
Grillede majs med chilismør
Grillet majs med chilismørStart med at klargør smøren til din majskolbe. Det gør du ved at...