Video: Vild grydesteg med mos og waldorfsalat
Vild grydesteg med mos og waldorfsalatKøkken:
Ingredienser:
Dansk
25
Tilberedningstid
1 timer 45 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Vildtkød
-
1 stk Porter øl
-
0.5 deciliter Koncentreret solbærsaft
-
1 deciliter Sojasauce
-
2 tsk Frisk timian
-
15 stk Tørret enebær
-
10 stk Grøn peberfrugt
-
2 stk Laurbærblad
-
2 stk Løg
-
2 deciliter Piskefløde 38%
-
2 spsk Rønnebærgele
-
1 kg Bagekartoffel
-
5 deciliter Vand
-
1 stk Løg
-
25 gram Usaltet smør
-
1 tsk Groft salt
-
1 knsp Friskkværnet peber
-
3.5 deciliter Creme fraiche 18%
-
1.2 spsk Sukker
-
0.25 tsk Bordsalt
-
4 stk Bladselleri blade
-
300 gram Vindrue
-
2 stk Æbler
-
50 gram Valnød
-
4 stk Bladselleristilk
Sådan laver du Vild grydesteg med mos og waldorfsalat
Alle ingredienser, der skal koges blandes sammen og bringes i kog.
Kødet lægges i og koger ved svag varme i ca 1½ time.
Sluk under gryden og lad kødet hvile i 20 min.
Saucen hældes gennem en sigte, tilsættes fløde og rønnebærgele, smages til med salt og peber og jævnes, hvis det er nødvendigt.
Grov kartoffelmos:
Bring kartoflerne i kog.
Kog dem ved svag varme under låg i ca. 8 min.
Tilsæt løg og kog videre til kartoflerne er møre.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Tilsæt smør og rør med en ske, så kartoflerne moses groft.
Smag til med salt og peber.
Waldorfsalat:
Creme fraiche smages til med sukker og salt.
Bladsellerierne skæres på tværs i tynde strimler.
Halvèr druerne og fjerne kernerne.
Skær æblerne i tern.
Tag lidt valnødder fra til pynt.
Hak resten groft.
Blandt fyldet i dressingen.
Lad salaten stå koldt til serveringen.
Anret og pynt salaten med blade fra bladselleri, valnøddekerner og druer.
Prøv også Grydesteg af okse med ovnbagte kartofler, rodfrugter og rødløgskompot eller den mere eksotiske Grydestegt kanin.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hummer med ingefær og forårsgrøntsager
Tilberedning af hummer med ingefær og forårsgrøntsagerBouillon/sauceKog bouillon ingredien...
Madmuffins med soltørrede tomater
Madmuffins med soltørrede tomater, feta og olivenForvarm ovnen til 250 grader. Bland...
fettuchini med chili og hvidløg
kog pastaen til den er færdig, ca 3 min i letsaltet vandhak chili og hvidløg fint og steg...